Klar til første kulturnat i Faxe Ladeplads

Onsdag 1. september 2021 kl. 11:45

Kunstgruppen Sibirien viser lyskunst på siloerne ledsaget af Rytmekoret Gefion. PR foto

Den første kulturnat i Faxe Ladeplads bliver holdt den 3.september.

Faxe Ladeplads: Den 3. september mellem klokken 17 og 22 er der for første gang Kulturnat i Faxe Ladeplads med en perlerække af aktiviteter for både børn og voksne.

Arrangementet, eller rettere arrangementerne, bliver en fantastisk lejlighed til at invitere familie og venner til Faxe Ladeplads.

Borger- og Erhvervsforeningen og ”Liv i Ladepladsen” har sammen taget initiativet til at sammensætte programmet, og formålet med kulturnatten i Faxe Ladeplads er at fremhæve lokalområdets mange frivillige og engagerede gruppers arbejde og fællesskaber.

Kulturnattens mange aktiviteter skal fremhæve områdets unikke natur med adgang til skov og strand, derfor byder både Roklubben Viking, sejlklubben og Faxebugtens kajakklub gæster inden for og fortæller om deres aktiviteter, men inviterer også gæsterne en tur på vandet.

Det er ikke kun naturen, der bliver fremhævet, også Faxe Ladeplads’ industri ved Lhoist byder på en tur op i siloerne, men på eget ansvar.
Senere på aftenen viser Kunstgruppen Sibirien lyskunst på siloerne ledsaget af Rytmekoret Gefion.

Afsløring af træskulptur

Kulturnatten begynder klokken 17 på Stationspladsen med afsløring af en stor træskulptur af Malik Mabe, fra Virginia, USA, med rødder i Haslev.

Hvad der begyndte som en „skør” idé hos to gamle nisser, bliv via en fundraisíng fra 302 lokale borgere og firmaer til drømmen om Danmarks største motorsavsskulptur.

Save af et 150-200 år gammel bøgetræ. Ikke et almindeligt, men et „musetræ”, hvilket betyder, at engang for 150 år siden blev rødderne under en enkeltstående bøg brugt som forrådskammer for en musefamilie.

En del bog blev glemt og i løbet af nogle år voksede en 10-12 bøge op tætsamlet, og på 150 blev de vredet sammen til en megatyk stamme.

En bøg, som i flere hundrede år har været byens stolthed og vartegn.

Helle Reumert og Edie van Lüthje som igangsatte bølgen, har i samarbejde med den dansk-amerikanske trækunstner Malik Mabe skabt, ikke bare den største, men måske også den smukkeste træsavsskulptur i landet.

Bred vifte

Kulturnattens aktiviteter åbner klokken 18 med en bred vifte af begivenheder:

Lunden, midt i byen, er midtpunktet for fælles hygge. Der er vil være mulighed for at købe pølser, øl, vand og vin i Lunden hele kulturnatten igennem.

Her er der mulighed for i forvejen at bestille en kulturplatte til to for 120 kroner via Super Brugsen.

Der er ligeledes åbent på Restaurant Proviant på havnen og på Café Hjortholm. SuperBrugsen har åbent til klokken 21.30.

Cirkus Bella Donna præsenterer et program med klovnerier og tryllerier, og sidst men ikke mindst: den lille minigris Manfred Mullemøf.

Bugtalerhunden Vuffi er utrolig fræk og uopdragen, men den lille gris er en meget sød og artig gris.

For de voksne udstiller KunstKaskaden, som er en samling af kreative piger, deres produktioner og fortæller også gerne om deres værker.

Kulturnatten slutter i Lunden med sprudlende jazz med Rasmus Ehlers Trio fra klokken 22-23.


De tre tenorer og sopran
Hylleholt Menighedsråd sørger for en stor koncertbegivenhed i Hylleholt Kirke.

En koncert med De Tre Tenorer og sopran med pianist begynder klokken 19.30 og koster 60 kroner, der går til kirkens julehjælp.

De tre tenorer fra Det Kgl. Teater, sopran og en pianist har fundet sammen med både stil og smil.

De synger operaarier, som selv operahadere kender og holder af, og endnu mere befriende er det, når humoren trænger sig på ved gennemførelsen af sprudlende Broadway musicals af Gershwin, Rogers, Lloyd Webber eller nogle af vore egne danske evergreens.

Historie

Ved Faxe Ladeplads’ kulturnat, bliver byens historie hyldet ved flere spændende oplæg og aktiviteter.

Man kan gå på indkøb med oldemor ad Barndommens Gade. Det er en udstilling fra detailhandelen før og nu.

Motiverne vises på store bannere på udvalgte facader i byen.
Man kan komme og se Barndommens gade i Minibyen, og på værkstedet kan deltagerne blive klogere på hvilket arbejde, der ligger bag fremstillingen af de mange huse.

Huset40 symboliserer også barndommens gade. Michael Milo Jørgensen, „Historie Faxe Ladeplads, fortæller historien om huset på Hovedgaden 40.

Poul Erik Holm vil i Roklubben Viking fortælle om Rosendals gamle havn.

Krop og sjæl

Af særlige oplevelser for krop og sjæl kan følgende nævnes:
Faxe Ladeplads’ Vinterbadeforening tilbyder isbad og sauna.

Her kan man forberede sig på at blive vinterbader i den kommende vinter 21/22. Der vil være gus hver halve time og man skal huske håndklæde.

Man kan få en ridetur, eller komme tæt på de små dyr og nyde stemningen omkring et bål på Waldemarsbo Efterskole.

Endelig kan man prøve en „Me-Mover” på aktivitetsområdet ved havnen. Det er skånsom og sjov motion for unge og ældre.

Der er lagt op til en fantastisk kulturnat i samarbejde med Faxe Kommune.
Hele programmet med tidspunkter kan ses på hjemmesiden liviladepladsen.dk.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.