Økologisk høstmarked på Brinkholm

Onsdag 1. september 2021 kl. 07:45

Økologisk høstmarked på Brinkholm
Der er økologisk høstmarked på Brinkholm den 4. september. Privat foto

Der er økologisk høstmarked på Brinkholm.

Karise: Der er økologisk høstmarked for hele familien på Brinkholm, Kulagervej 23, lørdag den 4. september klokken 11-16.

Brinkholm ligger mod Tryggevælde Å og er et af de ældste økologiske landbrug i området.

Brinkholm drives af andelsselskabet LandbrugsLauget, som producerer økologisk mel og grøntsager med en udtrykkelig lokal profil.

Grøntsagerne i Stevns Kassen, Karise Kassen og Tryggevælde Kasse er alle dyrket på Brinkholm eller af andre økologer i omegnen og melet males af gårdens eget korn.

- Vi fejrer høsten på gammeldags facon med masser af mad og drikke, musik og sang, leg og aktiviteter for børn i alle aldre. Og så forener vi festen med fortællingen om vores produktion, salg og distribution i fællesskab af økologiske, lokale fødevarer direkte til forbrugerne, udtaler andelshaver og formand Bodil Holm, i en pressemeddelelse.

Brinkholms gartner Nikolaj vil på dagen føre interesserede rundt i rækkerne med økologiske urter og grøntsager og forklarer, hvordan det er muligt for ham at bevare jordens frugtbarhed ved bæredygtig dyrkning.

Snak med andelshaverne

Fra klokken 11-16 kan man få en god snak med nogle af gårdens mange andelshavere og hinanden om økologi og lokale fødevarer.

Der er masser af grøntsager fra friland og fra Brinkholms store drivhus, som blev rejst i år.

Der er friskmalet mel og Brinkholm øl samt Brinkholm whisky, som er sidste skud på stammen af flydende delikatesser. Alt sammen kan købes på stedet i både løs vægt og i abonnement.

På dagen kan børnene tumle sig frit i haven ned mod Tryggevælde Å, prøvekøre Hans Jørgens håndbyggede specialcykler eller male mel på hånddrevet kværn og presse saft af gårdens æbler.

De kan også klappe en ged af gammel dansk landrace og trække far og mor med ud på en guidet naturoplevelse ad Brinkholms trampesti på begge sider af Tryggevælde Å.

Cajun musikere spiller op til en svingom på gårdspladsen og høstens sange vil klinge ved forældrekoret fra Sankt Annæ Sangskole.

FAKTA
Landbrugslaug
I 2001 købte 500 fødevareengagerede mennesker hver en andel i LandbrugsLauget og investerede pengene i den økologiske gård Brinkholm ved Karise.

Formålet var dengang, som nu, at opnå tætte relationer mellem producent og forbruger, land og by.

Engagementet i gode råvarer, natur- og klimahensyn er stadig det fælles fundament for LandbrugsLauget på Brinkholm.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.