Lad os vise et humant ansigt

Tirsdag 31. august 2021 kl. 10:16

Lad os vise et humant ansigt
Peter Vilson

Indlæg af:
Peter Vilson, Skovvang 12, Haslev
Kandidat til byrådet for Socialdemokratiet

Faxe Kommune har tidligere vist, hvordan flygtninge kan modtages og bringes til en god og blivende tilværelse her.

I 2009 kom tre store familier til Haslev fra Nepal i alderen fra nul til 70 år.

Det var bhutanesiske FN kvoteflygninge, som var forvist fra deres oprindelige hjemland Bhutan.

I dag, mere end 12 år senere, har stort set alle familiemedlemmer i den erhvervsaktive alder et fast arbejde.

De taler dansk og har taget forskellige uddannelser på normerede tid. De fleste af dem har aldrig været på kontanthjælp eller anden offentlig forsørgelse, der ikke var tilknyttet deres uddannelse.

Mange af disse små kernefamilier er nu begyndt at købe fast ejendom og de ønsker at blive danske statsborgere, når de opfylder betingelserne herfor.

Det er naturligvis først og fremmest deres egen fortjeneste, at de er nået så langt, men det skyldes også, at Frivilliggruppen i Haslev har været en meget god støtte for alle, der har haft behov herfor.

Dette er gjort uden krav om, at de skulle opgive hverken deres tro eller deres kultur, det eneste krav var, at de skulle lære dansk og få sig en uddannelse.

Jeg vil gerne arbejde for, at det samme vil kunne ske for de syriske flygtninge, der bor i vores kommune, og som ikke er kommet så langt i forhold til sprogkundskaber og uddannelse.

Syrien er ikke et sted vi, som nation bør sende flygtninge retur til.
Men jeg vil også gerne støtte, at Faxe Kommune viser sig fra sin humane side og melder sig i den række af kommuner, der gerne vil tage imod de afghanske tolke og andre flygtninge fra rædselsregimet Taliban, der netop er blevet evakueret fra Kabul.

Disse mennesker har udvist stor vilje til at hjælpe vores soldater og andre danskere, der har arbejdet i Afghanistan i de sidste mange år.

Det, at de valgte at arbejde for de danske soldater og andre danske organisationer, tager jeg som er udtryk for, at de gerne vil et andet samfund.

Jeg vil derfor påstå, at de er meget motiveret for at tilpasse sig det danske samfund, med de muligheder, det giver.

Lad os derfor tilstræbe at både de afghanske flygtninge, der måtte komme til Faxe Kommune, og de herboende syriske flygtninge, bliver lige så stor en succes, som de bhutanesiske flygtninge er.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.