Håndflettede kurve i værkstedet

Fredag 27. august 2021 kl. 11:45

Håndflettede kurve i værkstedet
Mai Hvid Jørgensen glæder sig til at deltage i Åbne Atelierdøre den 28.-29. august. Foto: Peer Rasmussen

Mai Hvid Jørgensen byder inden for i værkstedet ved Åbne Atelierdøre

Tureby: Flotte, håndflettede kurve, bakker og fuglebure i kunsthåndværk af pileflet er noget af det, gæsterne kan opleve hos Mai Hvid Jørgensen, når hun åbner dørene på Østerskovvej 19, når der er Åbne Atelierdøre i weekenden den 28.-29. august.

Hun glæder sig til at deltage i arrangementet og venter sig meget af de to dage, hvor hun åbner dørene for publikum.

- Åbne Atelierdøre er en begivenhed, som bliver bedre og bedre. Folk sætter mere og mere pris på at kunne se, hvor tingene kommer fra. Det jeg laver er jo ikke kun dansk design, det er lokalt produceret. Jeg dyrker jo selv pilen, så jeg har haft fingrene i produktet fra start til slut, fortæller Mai Hvid Jørgensen.

- Jeg har været med i Åbne Atelierdøre siden kommunesammenlægningen i 2007, bortset et enkelt år, hvor jeg ikke var med. Det er altid hyggeligt, fordi folk herud til mig og ser, hvordan tingene foregår. Folk, der kommer og besøger mig, kommer fordi de vil det. Jeg har normalt 100-120 mennesker på besøg i den weekend, arrangementet foregår. De bliver her længe, de kigger og der er mange gengangere. Det er også en glæde for mig, at Åbne Atelierdøre har fået to nye kunstnere fra Haslev med i arrangementet og at både Faxe og Stevns kommuner støtter det økonomisk, uddyber hun.

Mai Hvid Jørgensen er i øvrigt netop blevet kasserer i styregruppen bag Åbne Atelierdøre, så på den måder er hun også aktiv.

Danskerne støtter lokalt

Selvom der var corona sidste år, blev Åbne Atelierdøre gennemført, og Mai Hvid Jørgensen oplevede et godt arrangement.

- Sidste år kom der ikke flere, end der plejer, men de var mere sultne efter at opleve noget. Faktisk oplevede jeg det bedste salg nogensinde. Danskerne holdt ferie hjemme, og når de kom tilbage fra ferie, havde de gemt kataloget fra Åbne Atelierdøre og kom ud til mig og de andre deltagere. Jeg har oplevet, at danskerne generelt har fået større vilje til at støtte lokalt, siger hun.

I forhold til forventninger til årets arrangement, er hun fortrøstningsfuld:

- Det kan være svært at have specifikke forventninger, men jeg tror på, at folk stadig har behov for at komme ud. Jeg tror stadig, at folk har nogle penge i overskud, fordi de ikke har været ude at rejse, og jeg håber da på, at jeg får et godt antal besøgende og et fornuftigt salg. Jeg håber på, at der kommer lige så mange som der plejer. Først og fremmest glæder jeg til at møde folk og tale med gæsterne, og jeg vil selvfølgelig også arbejde, mens arrangementet foregår. Der vil være kaffe på kanden og måske nogle æbler, oplyser hun.

Begyndte som hobby

Det med at flette kurve og andre ting af pil, begyndte for Mai Hvid Jørgensen som en hobby:

- Jeg har altid godt kunne lide at lave ting med mine hænder. Ret hurtigt blev det et fuldtidsjob, og det har det været siden 2002. Jeg har siden da levet af at undervise i pileflet og af mit eget kunsthåndværk. Jeg sælger produkterne mit værksted her på Østerskovvej 19 og via min hjemmeside samt sociale medier. Derudover deltager jeg meget på kunstner- og på kurvemarkeder. Blandt andet deltager jeg på Gisselfelds julemarked. Jeg elsker stadig at lave det, jeg gør og vil ikke bytte med nogen, siger hun glædestrålende.

- I forhold til undervisning, underviser jeg i Danmark, men også meget i udlandet, når der ikke er corona. Før coronaen mente jeg, at undervisningen var den største del af min indtægtskilde, men det har vist sig, at det jo går fint, fordi jeg har solgt det mere. Kurser har jeg holdt en del af, og mange efterspørger det stadig, men jeg holder ikke kurser før til næste år, når vi forhåbentligt er helt ude af coronaens skygge. Jeg holder dog kurser andre steder, uddyber Mai Hvid Jørgensen.

Man kan finde Mai Hvid Jørgensen på Instagram, hvor hun er meget aktiv.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.