Film og oplæg om fosillegende

Mandag 23. august 2021 kl. 08:59

Film og oplæg om fosillegende
Museumsinspektør Jesper Milán holder oplæg til filmen. Arkiv foto

Se filmen om fossillegenden Mary Anning og hør museumsinspektør
Jesper Milán fortælle om hende og hendes betydning for Faxe og lokalområdet.

Faxe: Onsdag den 25. august klokken 17.30 kan man opleve noget helt specielt i Biografen Kanten.

Denne dag introduceres den nye film om Mary Anning med et oplæg fra den lokale fossilekspert og dinosaurjæger Jesper Milán.

Som museumsinspektør på Geomuseum Faxe forsker han i fossiler, og det bringer ofte nyheder frem.

For nylig blev han omtalt i medierne i forbindelse med fundet af to tænder fra en mosasaurart, som man ikke tidligere har fundet i Danmark.

Oplægget denne dag kommer til at handle om Mary Anning og hendes betydning for Faxe.

Mary Anning var en engelsk kvinde, der i begyndelsen af 1800-tallet samlede fossiler langs strandene i det sydlige England.

At samle fossiler var ikke nok for hende, og hun begyndte at søge viden om fossiler og fortidigt dyreliv i det stærkt mandsdominerede engelske videnskabelige selskab.

Dette var noget, der i begyndelsen var meget ildeset blandt de stærkt konservative englændere.

Langsomt, men sikkert vandt hun dog respekt fra adskillige eksperter, og i dag regnes hun for en af de store pionerer indenfor palæontologien.

Det var blandt andet Mary Anning, der fandt og identificerede nogle af de første svaneøgler og fiskeøgler, og det var hendes skarpe øje og hjerne, der erkendte af besynderlige spiralsnoede fossiler i virkeligheden, var fossil afføring fra hajer.

Som optakt til filmen vil museumsinspektør Jesper Milàn give et oplæg om den historiske Mary Anning oghendes bedrifter og fortælle historien om, hvorfor netop Mary Anning har en helt speciel forbindelse til Faxe og lokalområdet.

Billetter købes gennem Biografen Kanten og billetter koster 40 kroner stykket.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.