Klar med danseskole i Haslev

Mandag 23. august 2021 kl. 15:45

Klar med danseskole i Haslev
Mirian Sørensen glæder sig til at åbne en afdeling af Danse Huset i B&W’s lokaler. Foto: Peer Rasmussen

Mirian Sørensen åbner en afdeling af Danse Huset i Haslev.

Haslev: Mandag den 30. august klokken 16.15 åbner Mirian Sørensen en afdeling af Danse Huset i Haslev.

Danseskolen får til huse på B&W, Jernbanegade 50, og udover syv hold hver mandag, vil der også være fem hold om onsdagen, første gang den 1. september.

- Danse Huset er en danseskole for hele familien, børn og voksne. Skolen er også for dem, som vil danse turneringer eller vil danse for sjov og vi har plads til personer med særlige behov, eksempelvis ADHD eller angst. Dansen har hjulpet mange med angst og vi har også hjulpet børn med spiseforstyrrelser. Børnene finder ud af, hvad det betyder at spise og dyrke motion. Det er danseskolens varemærke, at der skal være plads til alle, fortæller Mirian Sørensen.

Overtog skolen

Mirian Sørensen havde tidligere haft danseskole i Odense i fem år, inden hun fik muligheden for at overtage en danseskole i Slagelse for 10 år siden.

- På det tidspunkt blev jeg spurgt, om jeg ville overtage danseskolen, og det kastede jeg mig så ud i og etablerede Danse Huset. Sidenhen har jeg udvidet danseskolen med afdelinger i Korsør, Sorø og nu er turen så kommet til Haslev, fortæller hun.

- Jeg er faktisk blevet opfordret til at åbne en afdeling af danseskolen i Haslev, fordi jeg for cirka 30 år siden var assistent på den danseskole her i Haslev, som hed Silvia Dans. Dengang fik jeg en omgangskreds på min egen alder, og mange af disse mennesker bor stadig i byen. Der er mange af dem, som har spurgt mig, om ikke det var på tide at åbne en danseskole, hvilket altså sker nu, tilføjer hun.

Gode lokaler

Mirian Sørensen venter sig meget af afdelingen i Haslev og glæder sig til at bruge lokalerne Jernbanegade 50.

- Via en tidligere kollega, som kendte lokalerne, hørte jeg, at der var muligheder her og at der sker meget nyt. Jeg tog kontakt til B&W Live og så lavede vi en aftale om, at jeg åbner hernede. Jeg glæder mig meget til at komme i gang i Haslev. Jeg er en kvinde, som gerne vil have der sker noget, så det er dejligt at åbne i byen, fortæller hun.

- Jeg vil selv være tilstede om mandagen på de forskellige hold, mens min assistent kommer om onsdagen. For mig som ejer af danseskolen er der vigtigt, at jeg har en finger på pulsen og lærer deltagerne at kende, slår Mirian Sørensen fast.

Begyndte som barn

Mirian Sørensen begyndte at danse som barn i Køge.

- Mine forældre spurgte faktisk min daværende danselærer, om jeg også kunne blive danselærer, for det var en drøm for mig. Jeg har været sportsdanser og har danset disko og hiphop på højt plan. Jeg var vundet både DM og NM (Nordiske Mesterskaber) adskillige gange. Jeg tog min uddannelse som danselærer hos Britt Bendixen. Jeg har også lavet film og teater og var blandt andet med i det „crew”, som Lars Von Trier brugte i filmen „Dancer in the dark”. Derudover har jeg været koreografassistent. Dans har været mit liv, fortæller hun.

Man kan læse mere om de enkelte hold, som Mirian Sørensen etablerer i Haslev på http://www.danse-huset.dk/.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.