Tak for input til skolestruktur

Onsdag 18. august 2021 kl. 11:49

Tak for input til skolestruktur
Michael Christensen, Anette Melgaard, Bent Ole Bærenholdt og Allan Tirsgaard

Indlæg af:
På vegne af Konservative i Faxe Kommune:
Michael Christensen, Anette Melgaard, Bent Ole Bærenholdt og Allan Tirsgaard

For nylig holdt Faxe Kommune høringer om de forskellige modeller for en fremtidig skolestruktur.

I alt fem modeller med nogle tilvalg drøftes som mulige for fremtidens scenarier.

Mandag den 16. august var sidste frist for at give høringssvar. Herefter er det op til os politikere at vurdere for og imod.
Fra Konservativ side har det længe været et klart ønske, at skolerne skal sættes mere fri.

I vores optik betyder det mere lokal prægning af skoledagen, og mulighed for at de enkelte skoler kan have individuelle profilretninger.

Tidligere havde vi jo den internationale linje i Karise, måske skolerne i Hylleholt, Møllevang, Rollo, Bavne-, Sofiendal og Nordskov har nogle andre ideer til profillinjer?

Vores ambition er, at det skal drives lokalt, dvs. lærer, skolelederne, forældrebestyrelser i forening lokalt, men kommunalt skal vi sikre rammerne.

Vi ønsker de byer, som har afgangsklasser, bibeholder disse – og gerne på sigt udvides, som resultat af en fremgang i behovet, da grundlaget vokser.

Vi håber jo på, at vi om få år kan tiltrække markant flere familier til vores område - så nytter det ikke noget at der ikke er afgangsskoler i nærheden.

Ud af de fem muligheder for fremtidens skolestruktur ser vi dette kan gennemføres i modellerne 2,3 og 4.

Vi vil hellere prioritere indhold frem for tilstedeværelse, og derfor ser vi ligeledes med glæde, at flere andre partier taler om at tilslutte sig vores holdning om at sætte skolen mere fri.

Vi glæder os til at skabe en endnu bedre skole i Faxe Kommune.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.