Bare en periode blev til 25 år - Gitte Fuglsang har jubilæum

Mandag 23. august 2021 kl. 07:45

Bare en periode blev til 25 år  - Gitte Fuglsang har jubilæum
Gitte Fuglsang Kehl holder forsinket jubilæum.

Haslev Privatskole: I 1996 havde Bråby Lilleskole problemer med at få en leder, og så blev Gitte Fuglsang Kehl spurgt, om det ikke var noget for hende - og jo det kunne hun da godt prøve i en periode.
Og den periode har nu varet i 25 år. Faktisk var det den 1. maj hun kunne fejre 25 års jubilæum, men den gang måtte man ikke samles.
Det må man til gengælde nu, så fredag den 27. august inviterer Haslev Privatskole, som den hedder nu, til jubilæumsreception fra kl. 14 til 16.

Man skal tilmelde sig jubilæumsreceptionen på e-mail hj@haslevprivatskole.dk eller på telefon 56 31 29 69 senest den 24. august.

Vi skal helt tilbage til 1973 hvor Bråby Lilleskole blev etableret. Den lå „langt ude på landet” hvorfor det kneb med at tiltrække elever, og da Gitte blev leder var der kun 35 elever. Så noget måtte der ske, hvis ikke skolen skulle lukke.
Gitte Fuglsang, der er uddanne socionom fra RUC, kom fra en stilling i Røde Kors hvor hun var konsulent i asylafdelingen, og hun havde også været leder af et asylcenter i Faxe Ladeplads - men skole havde hun ikke beskæftiget sig med.
Til gengæld havde hun store ledelseserfaringer, og det var dem lilleskolen tænkte, at de kunne drage fordel af. Og man må sige, at de tænkte rigtigt, for det lykkedes at „vende skuden”.
Flere og flere elever kom til og i år 2000 lejede Haslev Privatskole, som skolen havde skiftet navn til, en del af Haslev Teknikum på Niels Chr. Skousvej - og i 2005 købte man en del af de godt 7000 kvadratmeter - og i 2008 resten af bygningerne i takt med at der kom flere og flere elever.
- Det var noget af et sats at købe bygningerne, men vi troede på det. Så meget at forældre og medarbejdere personligt kautionerede for lånet, fortæller Gitte.
Og med købet fulgte en styret vækst. Styret fordi det var vigtigt, at stigningen i antallet af elever, ikke kom til at gå så hurtigt, at værdigrundlaget ikke kunne følge med.


Respekt, ordentlighed og ansvarlighed - det er nøgleordene for skolen
Gitte Fuglsang
- En skole er for os, meget mere end karakterer. Vi skal også lære at begå os i livet. Det er meget vigtigt, siger jubilaren.
Og så nævner hun nogle af Haslev Privatskoles grundprincipper, nemlig respekt for hinanden, ordentlighed og ansvarlighed. At man lærer at mennesker er forskellige, og at nogle ikke er bedre end andre. Vi er alle værdifulde, og vi skal behandle hinanden ordentligt.
For 25 år siden havde Gitte Fuglsang ikke forestillet sig, at hun skulle holde 25 års jubilæum på Haslev Privatskole - men det gør hun altså, og hun fortæller, at lysten til at fortsætte, så afgjort skyldes de meget engagerede medarbejdere og forældre. „Dem er jeg virkelig taknemmelig for” siger hun.
Selv om der gennem årene har været mange udfordringer, har tiden med corona været den allerværste. Det har virkelig givet udfordringer for alle; medarbejdere, forældre og elever, for man har ikke kunnet drive en skole, som man gerne vil - men nu er et nyt skoleår begyndt, og forhåbentlig bevæger man sig frem mod normale tilstande. Håber Gitte...
Haslev Privatskole har i dag 415 elever. De fleste kommer fra Haslev-området, men der er også mange elever fra Faxe Ladeplads, Faxe, Rønnede, Dalby, Køge, Præstø og Ringsted.
Der er ansat 60 medarbejdere på Haslev Privatskole - og det omfatter lærere, servicepersonale og køkkenpersonale, for på skolen tilbyder man frokost, med lune retter, hver dag.
Gitte Fuglsang Kehl bor på et lille landsted ved Skælskør sammen med sin mand Mogens og deres to hunde. Tilsammen har de seks børn og otte børnebørn, og med nummer ni på vej.
Gitte Fuglsang Kehl fejres med reception fredag den 27. august fra kl. 14 til 16.

Hvad der kommer til at foregå, ved hun ikke, men avisen har hørt noget om et stort telt på plænen og et traktement til de fremmødte...

Man skal tilmelde sig jubilæumsreceptionen på e-mail hj@haslevprivatskole.dk eller på telefon 56 31 29 69 senest den 24. august.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.