Vellykket håndboldskole

Onsdag 4. august 2021 kl. 11:32

49 deltagere hygger sig med håndbold i denne uge. Foto: Peer Rasmussen

49 drenge og piger træner i denne uge hopskud, finter og indspil til stregen på Team Faxe Håndbolds håndboldskole.

Haslev: Mens håndboldherrerne kæmper for guld til Danmark ved OL i Tokyo, deltager 49 spillere i alderen 10-15 år på Team Faxe Håndbolds årlige håndboldskole i Haslev Hallerne, der begyndte den 2. august og som slutter den 6. august.

Det er tredje gang håndboldskolen fandt sted og træner Jesper Carøe, som i sin tid etablerede aktiviteten, er tilfreds med fremmødet:

- Jeg er meget tilfreds med deltagerantallet på 49. I år har vi haft deltagere for årgang U-11, U-13 og U-15. Håndboldskolen er for både piger og drenge, og i U-11 og U-13 træner de sammen, mens vi deler den op i piger og drenge i U-15 årgangen, oplyser han.

- Grundtanken bag skolen er, at det skal være en super fed og sjov oplevelse for deltagerne. Først og fremmest skal de selvfølgelig lære noget. Fagligheden skal være høj, og derfor har vi også elitetrænere til at træne børnene. Vores egne trænere er også dygtige, men deltagerne har godt af inspirationen fra andre trænere, og det samme har vores egne trænere. I år er det også første gang, at U-15 spillerne overnatter på håndboldskolen, og det har været en succes. Det er også første gang, der er frokost med, fordi deltagerne de tidligere år har haft deres egen madpakke med, uddyber Jesper Carøe.

Alle deltagerne på skolen fik en t-shirt, en drikkedunk og en håndbold samt adgang til svømmehallen.

Jesper Carøe lover allerede nu, at der igen i 2022 bliver håndboldskole hos Team Faxe Håndbold og han håber på, at man til næste år kan få lidt flere deltagere fra andre klubber.

Glad deltager

En af deltagerne på Team Faxe Håndbolds håndboldskole er 15-årige Mads Schnegelsberg Schumacher, som spiller venstre back, og han er meget glad for skolen:

- Jeg spiller til daglig i klubben og det er anden gang jeg deltager. Jeg deltager, fordi jeg gerne vil lære noget og er glad for at være her. Der kommer en masse gode trænere på håndboldskolen, og det er sjovt at spille håndbold en hel uge sammen med sine venner. Vi træner mange forskellige ting og da vi ikke er lige så mange som vi plejer, er der også en del individuel træning, fortæller han.

Mads Snegelsberg Schumacher har spillet håndbold i fem år, og begyndte i sin tid med sporten, fordi hans lillesøster gik til håndbold.

- Håndbold er min sport, og jeg synes selv, at jeg er rimelig god til den. For mig er hver træning en god træning, siger han med et stort smil.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.