Plads til forbedringer i Region Sjællands personalepolitik

Tirsdag 3. august 2021 kl. 15:35

Plads til forbedringer i Region Sjællands personalepolitik
Indlæg af:
Jacob Jensen (V),
MF og formandskandidat i Region Sjælland


I sagerne om de fyrede frontpersonaler i Region Sjælland med corona-senfølger har man utvivlsomt taget de meget kortsigtede briller på fra HR-ledelsens side. Der er således allerede store rekrutteringsudfordringer for Region Sjælland til stillinger blandt frontpersonalet. Regionen har i forvejen ikke det bedste omdømme, hvad angår personalepolitikken. Dette hjælper næppe!

Det er muligt, at der ikke er noget juridisk at komme efter i regionens ageren - men hvis Region Sjælland kun skal ledes efter juridiske principper, kunne man lige så godt ansætte en advokat til opgaven. Det ER imidlertid en politisk ledet organisation, og derfor skal politiske prioriteringer og holdninger være det drivende - også for regionens personalepolitik.

Vi har tidligere i denne valgperiode set fyringer blandt frontpersonalet i en økonomisk sparerunde. Der er eksempler på, at regionens HR afdelinger prøver at „stavnsbinde” personale til ikke at kunne stige i løn gennem flere år efter en endt efteruddannelse. Og nu vælger man en juridisk snæver fortolkning og fyrer personale, der har stået i front i en historisk svær periode, men som er blevet syge af det.

Der er vist plads til forbedringer i personalepolitikken, hvis Region Sjælland skal forbedre sit omdømme og dermed mulighederne for at tiltrække og fastholde relevant personale i et arbejdsmarked, hvor der generelt er mangel på arbejdskraft.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.