Det frie valg er i fokus

Fredag 30. juli 2021 kl. 11:43

Det frie valg er i fokus
Indlæg af:
Allan Tirsgaard
Røn Allé 2
Haslev


Regions- og kommunalvalg 2021 - Det frie valg er i fokus
Vores velfærd kommer under pres i de kommende år.

Iflg. Danmarks statistik er der i 2030 59% flere ældre over 80 end i dag. 6.1% flere i aldersgruppen 65-79 år - og flere børn i 0-5 års gruppen.

Samtidig ser vi stilstand i antal personer i den erhvervsaktive alder - Dvs. procentuel nedgang. Kort sagt, færre skuldre i den erhvervsaktive alder, der skal bære markant større byrder.

I Sundhedssektoren bliver medarbejderne presset, medicinpriserne stiger - og rekrutteringsgrundlaget for flere ansatte bliver mindre.

Vi bør sikre en omlægning af vort sundheds setup - en reform om man vil - så vi bruger ressourcerne bedst mulig - og jeg tror ikke det offentlige etablerede sundhedssystem alene kan agere fleksibelt nok for at løfte opgaven.

Derfor får vi behov for at træffe de politiske valg, som inddrager både private aktører, de ældre, samt region og kommunale områder indenfor sundhed- og plejesektoren.

Vi har en stor årgang af ældre, som igennem livet har truffet en masse valg for dem selv - og den frihed skal de blive ved med at have, også selvom de måske får brug for lidt hjælp.

Det betyder, at vi som politikere, bør tænke åbent, og være villige til at sikre at flere kan åbne klinikker indenfor sundhedssektoren, at man lettere kan nedsætte sig som behandler eller læge.

Den tilgang er vigtigt at patienten ikke bare er det „produkt” som er nødvendigt, for at sikre arbejdspladserne holdes i gang.

Vi skal sikre i lokalområderne, at familielægen bliver klædt på, så man kan sammen med patienten bedst muligt rådgive og tilrettelægge forløbet i et sygdomsforløb.

Personligt ser jeg gerne lokale sundhedsfællesskaber vokse op - hvor flere specialister kan dele faciliteter, og skal bygge bro mellem sygehusene, kommunerne og de privatpraktiserende læger, og måske kan varetage nogle af de funktioner der ofte falder ned imellem de forskellige instanser i det nuværende system.

Ligeledes skal det være lettere at få et af de eftertragtede ydernumre, og udvide, hvem som kan få disse - når vi ser på udviklingen i befolkningen, er der jo ingen tvivl - behovet kommer til at stige.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.