Et bæredygtigt politisk fællesskab

Torsdag 29. juli 2021 kl. 10:12

Et bæredygtigt politisk fællesskab
Kathrine Monsrud Ekelund
Indlæg af:
Kathrine Monsrud Ekelund
Rødvigvej 25, Faxe
Regionskandidat for Socialdemokratiet, Faxekredsen


I regionsrådet for Region Sjælland sidder 41 rådsmedlemmer og først når valgdagen d.16.november slutter, så ved vi helt præcist, hvem der skal sidde med de næste 4 år. Det skal vi huske. For en stærk region arbejder for det fælles bedste, bygger på konstruktive og levedygtige relationer, der matcher ansvaret for de beslutninger der træffes.

Hvad der så er det fælles bedste, har vi kandidater nok forskellige meninger om, men at et velfungerende politisk arbejdsmiljø er til gavn for alle, ved og anerkender de fleste. Dét kan vi blive enige om.

Igennem de seneste år ar jeg arbejdet med begrebet bæredygtigt håndværk og især med hvordan vi får defineret bæredygtighed, så det ikke blot bliver en floskel der kan smøres ud over alt hvad der skal sælge godt.

Nogle af de kvaliteter ved ting, som man gennem tiden kan se, har haft en høj overlevelsesgrad, er materialer og metoder, hvor tingene holder længst muligt, fordi de kan tåle at arbejde i forskellige temperaturer og årstider, tilpasse sig forandringer og ved defekter kan man udskifte dele i stedet for helheder.

Altså at det kan repareres, mens det er er i brug. Her er samlinger et væsentligt element. At kunne sætte ende- og mellemstykker mod hinanden til hele længder, til kraftfulde og stærke, og dog fleksible, konstruktioner er en måde at definere bæredygtig på. Det er også økonomisk effektivt set med et lange lys på lygten.

Det billede kan man godt reflektere lidt over, når vi skal have samlet et nyt regionsråd d. 16.november 2021.

Så lad os huske, at nok skal vi have spidset albuerne, nogle mere end andre, men til sidst skal vi sidde om det samme bord og bygge en stærk og velfungerende, der kan samle på kryds og tværs, for at få løst de opgaver som banker på med hastige skridt. Og dem vil de næste fire år bringe mange af, uanset hvilke af de regionale ansvarsområder, som vi dykker ned i.

Så lad os allerede nu komme i land med første del; at tage det politiske ansvar for en bæredygtig region på os. God vind til alle med- og modkandidater i Faxekredsen!

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.