Simon fra Haslev er udtaget til landsholdet

Onsdag 4. august 2021 kl. 09:22

Simon fra Haslev er udtaget til landsholdet
Simon Petersen er udtaget til landsholdet både i U19 og U17. Foto: Torkild Svane Kraft

Simon fra Haslev er udtaget til landsholdet
Simon træner hver eneste dag. Her i romaskinen under halvtaget på familiens terrasse på Ringstedvej i Haslev. Foto: Torkild Svane Kraft
Amerikansk fodbold: Simon Petersen fra Haslev er kun 15 år gammel, men allerede udtaget til landsholdet i amerikansk fodbold i både U19 og U17 - og i efterårsferien skal han deltage i de nordiske mesterskaber i U19 - et mesterskab hvor også Tyskland deltager.

Simon var ikke ret gammel før han begyndte at gå til sport, og fire gange har han været Danmarksmester i judo, men interessen for amerikansk fodbold blev vagt da han besøgte sin storebror Rasmus på 30 år.

Han bor i Tyskland, er ambulanceredder og spiller amerikansk fodbold. Her var Simon med til træning for to år siden, og tænkte, at han ville prøve den amerikanske form for fodbold, og så startede han i Vikings i Næstved.

Det viste sig hurtigt, at han havde talent for dette spil. Mere end de fleste så for ikke så længe siden var han til Try Outs, som det hedder i den sportsgren.

Her var de særlige talenter i U19 og U17 fra hele landet samlet, og efterfølgende blev Simon udtaget til landsholdet i begge årgange - og han får altså sin landsholdsdebut i efterårsferien i U19.

Haslev kan iøvrigt bryste sig af yderligere to landsholdsspillere i amerikansk fodbold. Tvillingerne Sebastian og Daniel Tirsgaard Larsen er nemlig udtaget i U17, men de skal først i aktion for landsholdet til foråret.

Simon spiller i den offensive linje både hos Vikings og på landsholdet - og det vil sige, at hans opgave er at beskytte den spiller der skal løbe frem og score mål. Han er derfor ikke ret meget i kontakt med den ovale bold. Simon tager med andre ord alle tæskene for at sikre holdets sejr.

- At spille amerikansk fodbold er næsten ligesom at spille skak, for der er enormt mange systemer man skal have tjek på, og hvilket system der skal spilles viser træneren ved hjælp af håndtegn. Så der er meget at holde styr på, siger Simon.

Målet er NFL
Den unge landsholdsspiller er til træning to gange om ugen i Næstved, men selvtræner, blandt andet med styrketræning, alle andre dage - og dertil kommer nu også landsholdssamlinger.
Han har lige været på en tredages camp i Vildbjerg ved Herning, og i den forgangne weekend var han i Vejle - så der er tale om en ung travl mand.

Simon er lige gået ud af 9. klasse og starter snart på handelsgymnasiet ZBC. Her vil han tage 1.G og så skal han på high school i USA i et år - og det skal naturligvis være en skole der har amerikansk fodbold som „hovedfag”.

Et sådant ophold er meget dyrt så familien er i gang med at spare op, ligesom Simon håber at finde en sponsor der vil spæde til.

Målet er naturligvis at blive bedre til at spille amerikansk fodbold, og allerhelst så god, at han bliver spottet til at få en plads på et universitetshold - for så til sidst at ende i NFL - National Football League.

Så hvem ved, om nogle år kan man måske, når man ser tv fra de store kampe i NFL, sige at ham der Simon Petersen - han kommer fra Haslev.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.