Se de smukke fotografier fra bogen „Tågen Letter”

Onsdag 4. august 2021 kl. 11:17

Karsten Hviid med et af de fotografier han holder allermest af i baggrunden. Foto: Torkild Svane Kraft

En dag sad Karsten Hviid og lyttede til Carl Nielsens „Tågen letter” - og så ville hans hund ud at gå en tur. Ærgerligt lige nu hvor han lyttede til den smukke musik.

Men det viste sig, at det var det helt rigtige tidspunkt. Det satte nemlig nogle tanker i gang. Den gang boede han på Vestfyn, med det smukke landskab lige uden for døren, og mens han gik, tænkte han: „Det er jo lige her, landskabet og tågen der letter”, og så blev lufteturen endnu bedre.

Mens han gik med sin hund fødtes tanken om at udvælge 12 smukke landskabsmotiver, og så fotografere nøjagtig det samme motiv en gang hver måned i ét år.

Det var et stort projekt, men Karsten holdt ved, selv om det tog flere år, at få alle billederne i hus - og i 2016 udgav han bogen „Tågen letter” der indeholder 144 fotografier - altså 12 billeder, fra 12 steder i 12 måneder.

Bogen er blevet til med støtte fra Velux Fonden og Den Faberske Fond - to fonde der kun støtter virkelig kvalitet, men Karsten Hviid er heller ikke „hvem som helst”.

Han er uddannet fotograf hos nogle af landets førende fotografer, han har været selvstændig mode- og reklamefotograf hvor han har haft nogle af Danmarks absolut største virksomheder som sine kunder.

Dertil kommer, at Karsten Hviid, der er 71 år gammel, har udgivet to selvstændige bøger, og har været fotograf på yderligere 12 bøger, hvoraf et stort værk om Danmarks Kongelige Haver, nok er den mest kendte i den brede offentlighed - og så har Dronning Margrethe oven i købet skrevet forordet til denne bog.

Bor nu i Haslev
For tre år siden flyttede Karsten Hviid til Haslev. Nærmere bestemt til Moltkesvej 61 i et af Bregentveds huse. Her er der en tidligere staldbygning, som er fremragende til udstillinger - og det var Karstens plan at lave en udstilling med billederne fra „Tågen letter” sidste år - men så kom corona på tværs af de planer.

Nu er coronasituationen under kontrol, så derfor kan man se et udsnit af de meget smukke billeder fra „Tågen letter” i weekenden den 7. og 8. august - begge dage fra kl. 11 til 16. Og for god ordens skyld, skal det nævnes, at der er gode parkeringsforhold på grunden.

Under udstillingen kan man købe bogen „Tågen Letter” til halv pris, hvilket vil sige 150 kr., og så bliver den oven i købet signeret. Der vil naturligvis også være mulighed for at få en snak med Karsten Hviid - og det kan absolut anbefales, uanset om det handler om en snak om hans spændende liv, eller gode fif til at tage de helt rigtige billeder.

Billederne til „Tågen letter” er taget med et Canon-kamera, men med Leicaobjektiv - og så er billederne ikke redigeret i Photoshop. De står som de er taget. Karsten Hviid har ikke snydt...

Billederne har været udstillet på Fåborg Museum og i Anton Rosen Huset på Samsø - og nu kan de altså nydes på Moltkesvej 61 i Haslev i den kommende weekend.

Af Torkild Svane Kraft© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.