Kæmpe cykelløb med Faxe som start og mål

Mandag 26. juli 2021 kl. 14:05

Kæmpe cykelløb med Faxe som start og mål
Sidste år blev dette billede taget. Til venstre Tobias Svarre og til højre Martin Flindt Møller. I midten formanden for Faxe Borger- og Erhvervsforening, Ib Elberg.

Sidste år skulle der have været afviklet et stort cykelløb i Faxe. Det blev aflyst på grund af corona - men den 3. oktober bliver det til noget. Og endnu større end det der var planlagt til sidste år.

Det er Køge Cykle Ring der står for løbet - og formand for denne klub er Martin Flindt Møller, der ejer Faxe Orup El, der har hovedsæde i Faxe - og netop hans firma er hovedsponsor for cykelløbet.

Han fortæller at der nok kommer op mod 800 cykelryttere til Faxe denne dag. Det begynder med de helt unge - dem der hedder U11 - og op til U17, der alle kører om formiddagen.

Ved middagstid er det A-rytterne - både mænd og kvinder - der begiver sig ud på ruten - og det vil sige de allerbedste cykelryttere i Danmark. Løbet i Faxe er samtidig finalen på UnoX/Denim Cup 2021 - hvorved løbet rangerer lige under Danmark Rundt.

Start og mål er Vinkældertorvet i Faxe. Ruten, som skal gennemkøres flere gangem, går via Gl. Strandvej og Schjølervej til Blåbæk og videre til Orup, Tystrup - den hårde Niels Olsen-bakke, Royal Unibrew og tilbage til Vinklædertorvet.

En del veje vil være lukket på dagen, for at gøre løbet så sikkert som muligt for alle. Der vil være mange officials ude på ruten, ligesom politiet stiller med 10 motorcykler og arrangøren med samme antal.

- Jeg håber rigtig mange vil komme og se løbet, og jeg håber på forståelse for, at vi kommer til at lukke nogle veje, siger Martin Flindt Møller.

Der skal bruges omkring 150 frivillige hjælpere under cykelløbet - og er du medlem af en forening tilbyder arrangørerne at foreningen kan få 500 kr. for hver hjælper man kan stille med. Interesseret? Ring til Martin Flindt Møller på tlf. 4016 2089.

Foruden Køge Cykle Ring er der to andre store medspillere, fortæller Martin Flindt Møller - og det er Faxe Borger- og Erhvervsforening og Faxe Kommune - ved kulturafdelingen.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.