Konservative vil fremrykke ny svømmehal i Haslev

Fredag 23. juli 2021 kl. 10:40

Konservative vil fremrykke ny svømmehal i Haslev
Allan Tirsgaard og Anette Melgaard Dinesen
Indlæg af: Anette Melgaard Dinesen, Kærsgårdsvej 5, Haslev og Allan Tirsgaard, Røn Allé 2, Haslev.

Haslev Svømmehal er nedslidt. Der er flere rapporter, som viser, at der skal postes betydelige midler i den nedslidte svømmehal.

Både Byråd og Forvaltning er klar over det - og holder vejret - håber, det går endnu en sæson…at mekanikken holder.

Vi synes, situationen er uholdbar, især når vi ved, at det tager flere år at projektere og gennemføre et større projekt, som etablering af en svømmehal er.

Vores ambition med en ny svømmehal er, at den skal have flere faciliteter end den nuværende. Herunder et varmtvands bassin, et konkurrencebassin med 8 baner, bedre forhold for dykkerne - et løft af omklædningsfaciliteter - samt et stort lounge / publikumsområde - alt sammen, så det er forberedt til fremtidens behov.

Drift af en svømmehal er en stor post. Derfor skal man tænke i energi effektive løsninger og langsigtede driftsmæssige besparelser. Fx kan vi se, at den nye svømmehal i Næstved (som det tager ca. 3 år at bygge) får solceller på de store tagflader.

Skal svømmehallen i Haslev så fortsætte med at forblive i kommunalt regi - ikke nødvendigvis?

Der er nogle fordele ved at lade en ekstern aktør, fx Haslev Hallerne, forestå bygning og drift, da det ikke i samme omfang belaster anlægsbudgetterne i kommunerne, som jo er et reguleret område.

Ideologisk har vi intet problem med, at vi laver samme løsning som i bl.a. Faxe, hvor svømmehallen er en del af en selvejende institution, men den beslutning skal naturligvis vurderes ud fra principper, om der i scenarierne skal vurderes ud fra tidshorisont, etablering, drift, synergi osv.

Det vigtigste for os er, at Haslev snart får en ny svømmehal. Den gamle er udtjent.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.