6 DM-medaljer til elitesvømmeren Naya fra Dalby

Onsdag 28. juli 2021 kl. 10:01

6 DM-medaljer til elitesvømmeren Naya fra Dalby
Dalby: 18-årige Naya Modin Thomsen fra Dalby, der gentagne gange tidligere har vundet guld til både DM og NM, er fortsat at finde blandt landets bedste svømmere på trods af COVID19 restriktioner forhindrede Naya i at deltage i EM for juniorsvømmere i 2020. At hun fortsat tilhører den øverste elite synliggjorde hun under DM på langbane (50 meter po

6 DM-medaljer til elitesvømmeren Naya fra Dalby
Naya Modin Thomsen kan føje endnu seks DM-medaljer til hendes imponerende samling. Privatfoto
18-årige Naya Modin Thomsen fra Dalby, der gentagne gange tidligere har vundet guld til både DM og NM, er fortsat at finde blandt landets bedste svømmere på trods af COVID19 restriktioner forhindrede Naya i at deltage i EM for juniorsvømmere i 2020.

At hun fortsat tilhører den øverste elite synliggjorde hun under DM på langbane (50 meter pool) i Svømmestadion Aarhus medio juli, hvor Naya, sammen med seks andre svømmere fra Køge Svømmeklub, deltog som klubbens eneste pige, og vandt seks af klubbens syv medaljer. Den sidste medalje af sølv blev vundet af holdkammeraten Mikkel Roed i 800 fri.

I ungdomsrækken vandt Naya dobbelt guld, da hun satte nye personlige rekorder i finalerne i både 200 og 400 fri. I ungdomsrækken vandt Naya ligeledes sølv i 800 fri.

I Åben Klasse markerede Naya sig som første års seniorsvømmer, da hun vandt 3 bronzemedaljer i 200, 400 og 800 fri. Tiden i 400 fri udløste sammen med tiden i A-finalen i 100 fri også to nye seniorklubrekorder, hvilket ikke er noget der sker særlig tit i Køge Svømmeklub, der netop har haft 50 års jubilæum.

Naya startede sin svømmekarriere i Haslev Svømmeklub, men skiftede i 2014 til bassinet i Herfølge Svømmehal, der er en del af Køge Svømmeklub.

Her trænes Naya af den professionelle svenske coach Per Holmquist, der bl.a. har trænet svømmeren Jeanette Ottesen, hvis far også er en del af Nayas Team, der ud over mentalcoach Gert Ottesen også består af fysioterapeut Brian Thor Andersen fra Atlas Fysioterapi.

Svømning er en sportsgren, der kræver 9-10 ugentlige fokuserede og målrettede træninger i vandet, hvis man vil være med i kampen om medaljerne. Men ud over de ugentlige 16-20 timer i vandet, er Naya også at finde i Fit & Sund 3-5 gange om ugen, hvor hun træner styrke og smidighed, når hun har fri fra Køge Gymnasium, hvor elitesvømmeren studerer bioteknologi på en 4-årig Team Danmark ordning.

Efter DM i smilets by Aarhus holdt Naya små 14 dages velfortjent ferie, der nu er slut. Naya er derfor rejst videre til Playitas, for at deltage i en privat træningslejr. Her har hun skruet meget ned for vandtræningen i træningsstedets lange pool.

Naya fortæller, at hun i stedet motiveres af at udfordre sig selv med nye sportsaktiviteter som f.eks. boksning, surfing, yoga og løb, samtidig med at formen vedligeholdes frem mod en ny svømmesæsons opstart primo august.

Naya håber, at fremtiden fortsat giver mulighed for en dual karriere på Team Danmark vilkår, når der skal læses videre efter gymnasiet om to år. Den store drøm er nemlig fortsat at deltage som atlet til OL i Paris i 2024.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.