Nogle gaver er ikke være at modtage

Tirsdag 6. april 2021 kl. 09:32

Nogle gaver er ikke være at modtage
Allan Tirsgaard og Michael Christensen

Indlæg af:
Michael Christensen og
Allan Tirsgaard,
Det Konservative Folkeparti


Vi er meget forundret over timingen i den gave, som Gisselfeld Kloster nu genfremsender. Et tilbud til Folketingets transportordførere om at stille jord til rådighed på en del af strækningen, ved en klausul hvis man nøjes med en 2+1-vej i stedet for en motorvej, samt en ny linjeføring.

En 2+1-vej vil kræve en ny VVM-redegørelse og trække beslutning i langdrag, og vi, kommunerne og regionen samt vejdirektoratet har for længst været igennem denne overvejelse og valgt entydigt at satse på motorvejen. Et forsigtigt skøn er, at denne gave forsinker områdets udviklingen med 12-15 år. Ydermere skal der samtidig etableres en anden motorvej, længere mod syd alligevel.

Disse ændringer og denne forsinkelse synes vi ikke er rimeligt at byde vore pendlere og virksomheder.

Ydermere er vi skeptiske overfor en 2+1 model, da vi kan konstatere, at der hvor de er etableret, ønsker man alligevel at udbygge til konventionelle motorveje senere. Fx Herning Holstebro – Hillerødmotorvejens forlængelse samt ikke mindst Roskilde – Køge strækningen.

Motorvejen er for hele regionen ekstrem vigtig. De 17 kommuner i Regionen Sjælland er enige om, at der, for at løse den trafikale udfordring i vores landsdel, og for at øge bosætningen af private og erhverv, er dette et vitalt. Det er aftalt, der skal prioriteres motorvej til Kalundborg, motorvej mellem Rønnede og Næstved, og derefter en tværforbindelse Slagelse-Kalundborg. Det er godt for os i Faxe – og det er godt for hele regionen.

Den enighed skal vi være glade for, og der må ikke være slinger i valsen, når et bredt flertal i Folketinget - forhåbentlig inden længe - endelig bakker op om beslutningen om en motorvej fra Rønnede til Næstved i et nyt trafikforlig – noget som forventes igangsat i dette kvartal.

Vi er derfor helt på linje med vores trafikordfører i folketinget, Niels Flemming Hansen, samt den konservative byrådsgruppe i Næstved, vi ikke ønsker at modtage denne „gave” uanset hvor pænt den er pakket ind. Vi vil gerne have den motorvej, som der er lavet VVM redegørelse på, og som er skemalagt i de kommende forhandlinger, som vi kan få igangsat snarest. Det arbejder vi for, både lokalt, regionalt og i folketinget.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.