Vi havde da håbet at kunne gøre lidt mere ud af jubilæet

Onsdag 7. april 2021 kl. 11:33

Vi havde da håbet at kunne gøre lidt mere ud af jubilæet
I 19 ud af de 20 år er det Kate Eis der har været klar med gode råd, og masser af maling, i Flügger i Faxe. I baggrunden ses signaturvæggen fra åbningsdagen. Foto: Torkild Svane Kraft

Flügger på Rønnedevej i Faxe har rundet de 20 år - sådan i al stilhed, men som verden ser ud lige nu, kan det jo ikke lade sig gøre med store festlige arrangementer.

Dem har der ellers været en del af hos Flügger i Faxe - blandt andet hvor der har været opstillet en pølsevogn på parkeringspladsen bag forretningen. Og kombineret med gode tilbud i forretningen, har det altid betydet masser af mennesker.

Det må man ikke her under corona, så derfor er jubilæet foregået i stilhed. Og skulle man være i tvivl om selve åbningsdagen, så kan man kigge ind i forretningen. Da Flügger åbnede kunne samtlige gæster sætte deres signatur på en væg - og den væg har man bevaret, omend nogle af signaturerne efterhånden er blevet lidt slidte. Og datoen for åbningen, står der også. Det var den 22. marts 2001.

Det er malermester Jan Eis der driver Flügger i Faxe, for Flügger, der trods de to prikker over u’et er pære dansk, ønsker at det er virkelige fagfolk der driver butikkerne. Her er der kvalitet på flere fronter: malingen og rådgivningen.

Bag disken - klar med gode råd om alt indenfor maling - er det Kate Eis man møder. Det første års tid, var det dog Jan der passede butikken samtidig med at han også passede malerfirmaet.

Det blev dog lidt for meget for Jan, så derfor sagde Kate sit job som pædagog i Rollingen op - og slog sig på maling, pensler, sandpapir og hvad man ellers har brug for når man går i gang med projekter i sit hjem.

- Jeg var jo vant til at være sammen med en helt masse mennesker i Rollingen, så til at begynde med, kunne jeg godt føle mig lidt ensom her i butikken, selv om der da altid er kommet mange kunder, siger Kate Eis.

Om lørdagen får Kate assistance i forretningen af sin far, Kjeld Christiansen. Han har hjulpet til i samtlige 20 år. Det er godt klaret af en mand på 86 år, siger Kate - og det har hun da helt ret i, men når man møder Kjeld vil man nu heller ikke gætte på at han er 86 år.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.