Drukneulykke i åben branddam i Karise - tilføjelse

Onsdag 17. marts 2021 kl. 11:49

Drukneulykke i åben branddam i Karise - tilføjelse
Branddammen i Karise. Arkivfoto: Torkild Svane Kraft

Artiklen er tilføjet pårørendes oplysning om, at en blodprop var årsag til dødsfaldet.

Søndag aften modtog brandvæsenet i Faxe en alarm om en drukneulykke, da en person var kørt på cykel ned i gadekæret ved de 20 rækkehuse, der ligger på adressen Kærlunden i Karise, som hører under Faxe og Hylleholt Boligforening.

Det viste sig at være en 62-årig mand fra lokalområdet, der blev fløjet til Køge Sygehus med lægehelikopter, men hans liv stod desværre ikke til at redde:

- Søndag klokken 18.54 har vi registreret et dødsfald som følge af et færdselsuheld. Anmelderen så personen ligge nede i vandet, efter at han var kørt på cykel ned i søen. Manden var i akut i livsfare med en kropstemperatur på 32 grader, da han blev bragt til sygehuset. Vi har taget en blodprøve for spiritus, fordi der er tale om en svær tilskadekomst, men jeg kan endnu ikke sige, om han var beruset eller ej. Vi skal først have klarlagt de nærmere omstændigheder ved dødsfaldet, siger politikommissær Mads Justesen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Tilføjelse:
Pårørende oplyser til redaktionen at de har fået at vide at afdøde havde fået en blodprop inden han kørte i branddammen.

Ingen indhegning
Dødsfaldet har fået byrådsmedlem Marianne Ørgaard (L) til at kontakte avisen, da hun allerede tilbage i 2016 kritiserede den renovering af branddammen eller gadekæret, som det lille vandhul betegnes.

- Siderne er så stejle, at en person ikke selv kan komme op derfra, og nu er der så sket en dødsulykke. Der hænger ikke engang en redningskrans ved kanten, og problemet er, at der mangler afskærmning. Stisystemet er en del af skolevejen, og når du kommer cyklende og runder det 90 graders sving, der er, så kan du nemt ende nede i vandet, siger Marianne Ørgaard, som i 2016 forlangte, at stedet blev indhegnet.

- Der blev delvist sat en afskærmning ud imod Kærvej, men det er i min verden ikke nok, og det fortalte jeg den daværende borgmester og centerchef. Jeg ved godt, at et hegn ikke forhindrer, at folk klatrer over det og falder i vandet, men en ulykke som den i søndags, kunne vi havde forhindret, siger Marianne Ørgaard.

Boligforening vil se nærmere på branddammen
- Det gør os meget ondt at høre om den tragiske ulykke, der skete søndag aften ved branddammen ved Kærlunden i Karise, siger Karina Lauridsen fra Faxe og Hylleholt Boligforening til Haslev-Faxe Posten, og fortsætter:

- Vi kender ikke på nuværende tidspunkt de nærmere omstændigheder for ulykken. Vi renoverede dammen tilbage i 2016, hvor den blev godkendt efter de gældende regler. Som yderlig foranstaltning blev der etableret 2 bjærgningsstiger.

- Der er i vores øjne tale om et hændeligt uheld, hvor tragisk det end er. Nu har vi dog alle en opgave i at se nærmere på, om der skal ske yderligere sikring, hvilket vi vil drøfte i vores bestyrelse, slutter Karina Lauridsen.

Af Nikolaj Rasch Skou og Torkild Svane Kraft

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.