Karise Efterskole hjælper udsatte børn

Fredag 5. februar 2021 kl. 11:51

Karise Efterskole hjælper udsatte børn
Karise Efterskole hjælper udsatte børn
Selv om alle elever er hjemsendt, har de arbejdet sammen - bare hver for sig - for at hjælpe børn i nød.


Karise: Alle eleverne fra Karise Efterskole er hjemsendt på grund af Corona i Danmark. Det er alle selvfølgelig rigtig ked af og det er super ærgerligt...

Men eleverne ved også godt at der rundt om i verden er børn og unge der har en helt anden livssituation på grund af Coronaepidemiens hærgen det sidste år.

Danmarks Indsamlingen er allerede i gang og hjælpen i år går til de børn, som ikke får akut lægehjælp og livsnødvendige vacciner, fordi sundhedssystemet er brudt sammen.

Til de børn, som risikerer at dø af sult eller fejlernæring, fordi deres familier ikke længere kan tjene penge til mad. Til krigsramte og forældreløse børn og unge, som har ekstra brug for beskyttelse og omsorg. Og til alle de børn, som langsomt mister håbet om en bedre fremtid, fordi deres skole er lukket på ubestemt tid.

- På Karise Efterskole har vi beslutte at gøre en indsats for at støtte op om den gode sag. Vi har beslutte at vi går sammen, hver for sig, for at hjælpe udsatte børn i hele verden, fortæller Jeppe Busk.

- Selvom man selv har det svært og synes det hele ser sort ud, så ved vi jo godt at der er andre børn der har det meget svære end vi har det. Og så er det godt at kunne hjælpe dem. Man får det faktisk selv bedre af det, siger Julie, elev på Karise Efterskole.

Alle elever og medarbejdere har hentet en skridttæller APP og hver dag samler man tallene og lægger dem sammen.

- Vi har inddelt os i de 4 stamhold med elever, lærerne og administrationen for at skabe lidt intern konkurrence og det bliver spændende at følge med i skridt udviklingen, lyder det fra Jeppe Busk.

Troels Brand der er Forstander på Karise Efterskoles har lovet at donere yderligere 5000 kr. til Danmarksindsamlingen hvis efterskolen kommer over en million skridt. Derudover er der selvfølgelig kage til alle elever og lærer når de forhåbentlig snart er tilbage i en normal hverdag på Efterskole.

- Vi går sammen, men hver for sig og det skaber en rigtig god fællesskabsfølelse at være sammen om at støtte et godt formål. Alle eleverne er meget motiverede og vi får billeder fra dem hvor de er ude i alt slags vejr. Det er fedt at være en del af, fortæller Jørgen Pedersen der er lærer på Karise Efterskole og initiativtager for Karise Efterskole.

Alle der vil hjælpe Karise Efterskole med at samle ind kan Mobilpay til 333867 og skriv DIEFT119 i kommentarfeltet så ved Danmarks Indsamlingen at det er fra Karise Efterskoles indsamling.

Bemærk at hver gang du har været ude og gå kan du sende en besked til 1212 hvor du skrive GÅ så donerer MÆRSK 10 kr. til Danmarks Indsamlingen.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.