Vinterdage og sydlandsk stemning i Paradehuset

Onsdag 9. december 2020 kl. 08:55

Vinterdage og sydlandsk stemning i Paradehuset
Vinterdage i Paradehuset

Gisselfeld: Paradehuset, det fine victorianske glashus fra 1876, byder indenfor til vinterdage med sydlandsk stemning hvor det store Mispeltræ er i blomst og spreder en vidunderlig duft i hele orangeriet.

Pelargonierne står til parade og ved et kærligt skub frigiver planterne duften af appelsin, pebermynter samt rose og fyr. I „Nattergalen”, Paradehusets engelske te-salon, serveres der lune scones med clotted cream og lemon curd, blueberry sponge cake og selvfølgelig „a nice cup of Tea”.

- Som alle ved er gavejagten skudt i gang og vi hjælper gerne med den helt rigtige ting til svigermor fra julebutikken hvor der også er den fineste pynt til træet samt dekorationer til julebordet, siger Greg Kobett fra Paradehuset.

Parken omkring Gisselfeld Kloster holder vinterlukket for der er meget gartnerne skal ordne, men der er masser af frisk luft omkring Paradehuset og i år er det muligt at få en lille gåtur over til slottet hvor to store juletræer oplyser facaden på det smukke renæssanceborg fra 1575 som Peder Oxe lod opførte.

Sydlandsk stemning i Paradehuset på Gisselfeld fredage, lørdage, og søndage fra kl. 10 til 16 frem til den 20. december.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.