Får ansvar for verdensmål

Tirsdag 1. december 2020 kl. 10:03

Får ansvar for verdensmål
Verdensmåls Udvalget i Faxe Kommune har givet sig selv hjemmearbejde, og formanden for udvalget, René Tuekær skal arbejde med bæredygtig energi. Arkivfoto: Thomas Olsen

hele kommunen: Verdensmåls Udvalget i Faxe Kommune har givet sig selv „hjemmearbejde”.

Udvalgets medlemmer har på seneste møde i november fået ansvar for et af FN’s 17 verdensmål, fremgår det af en pressemeddelelse.

- Vi skal i 2021 kunne stille forslag til mere bæredygtighed i Faxe Kommune. Byrådet har ganske enkelt bedt os komme med idéer. Nu skal vi så for alvor i arbejdstøjet, udtaler René Tuekær, formand for Verdensmål Udvalget.

For at løse opgaven har Verdensmål Udvalgets ni medlemmer fordelt otte af af FN’s 17 verdensmål imellem sig.

- Vi har lovet hinanden, at vi de næste to til tre måneder arbejder på at nedbryde de otte verdensmål i idéer og forslag til nye tiltag i Faxe Kommune. Vi har taget et verdensmål hver. Nu skal vores respektive baglande så inddrages og have indflydelse på, hvad vi hver især melder tilbage af idéer og forslag til Verdensmål Udvalget. Skoler, lokale partiforeninger, NGO’er, interesseorganisationer og ganske almindelige borgere er de baglande, der skal melde idéer og borgerperspektiver ind, erklærer René Tuekær.

René Tuekær fik selv verdensmål nummer syv. Det handler om bæredygtig energi.

Inden 2030 skal der sikres mulighed for adgang til pålidelig og moderne energiforsyning til en overkommelig pris, også i Faxe Kommune.

Opgaven løses af Verdensmål Udvalget i fællesskab. Men først går udvalgets medlemmer altså hver for sig og med hjemmearbejde under armen.

På det seneste møde drøftede Verdensmål Udvalget bæredygtighed med to gæster.

Suzanne Darmer fra bofællesskabet Permatopia i Karise, og projektlederen Marie Syska fra kystprojektet var på besøg.

FN’s verdensmål om en bæredygtig udvikling blev vedtaget af verdens stats- og regeringsledere på et FN topmøde i New York.

De udgør 17 konkrete mål, som forpligter alle FN’s 193 medlemslande til helt at afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og mere bæredygtig økonomisk vækst.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.