Uhensigtsmæssigheder på strand og sti

Mandag 23. november 2020 kl. 10:55

Uhensigtsmæssigheder på strand og sti
Uhensigtsmæssigheder på strand og sti
Indlæg af:
Bestyrelsesmedlem SF-Faxe
Michelle Frese
Breddammen 1
4653 Karise


Her til formiddag var jeg en tur på stranden ved Faxe Ladeplads. Aksel Wolter havde inviterede mig ned for at se på forholdene, og de stigende uhensigtsmæssigheder som er på vej til at ske i et af vores naturskønne områder.
Området ved Faxe Ladeplads er et vigtig område for os alle at kunne have glæde af. Der ligger en høring med svarfrist den 30 nov. 2020 om nedlæggelse af Klintevej som er en privat fællesvej.

Det er den vej som gør det nemt og lige til at færdes på, som borger med handicap, gangbesværede eller til de forældre med små børn, som gerne vil have en barnevogn med til stranden. Vejen ligger lige op ad den rampe som er lavet til gangbesværede med et stort handicap skilt.

Det vil være rigtig trist for området ved Faxe Ladeplads hvis Klintevej bliver annullerede. Hvorfor skal det være en labyrint at skulle finde til stranden og nyde den skønne natur, hvis man kommer fra byen i Faxe Ladeplads?

Der bør ske andre tiltage i samme område, det bør ske i forhold til at gøre det nemmere for borger at kunne færdes i naturen. Man skal kunne gå en tur uden af skulle i karambolage med de borgere som har grund ud til stranden. Lige nu kan det kan være rigtig svært at se hvor man må færdes da den gamle sti er forsvundet.

Det kan især være svært på denne årstid, da strand er ekstraordinær fyldt med meget tang, og det ikke er muligt at gå langs vandkanten alle steder. Det har gjort at de borgere som bor ved stranden er begyndt at tage sagen i egen hånd. Så der bliver lagt haveaffald ud på nogen af stierne, samt skiltning om privat område er til at se allevegne.

Faxe kommune bør tænke over en helhedsplan, så alle borgere kan færdes, bo og nyde stranden ved Faxe Ladeplads i fællesskab.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.