Fri som fuglen

Onsdag 25. november 2020 kl. 14:45

Fri som fuglen
Grafikeren Torben Søborg udstiller på Haslev Bibliotek i december. PR foto

Haslev: Grafikeren Torben Søborg udstiller på Haslev Bibliotek fra den 2.–29. december.

Temaet for Torben Søborgs grafik er denne gang fugle. Det er mystiske, mytiske, surreelle, fantasifulde, men dog genkendelige som fugle, fremgår det af en pressemeddelelse.

Torben Søborg har arbejdet med grafik siden 1950 og har udstillet flere gange på Haslev Bibliotek, enten sammen med andre eller alene.

Fugle har gennem årene været et tilbagevendende tema udmøntet i mange forskellige grafiske teknikker.

På udstillingen kan man se tørnålsraderinger, akvatinte, kartoffeltryk, fotogravure, litografi, skabelontryk, linoleumssnit, træsnit og digitalt baserede og computerbearbejdede pigment prints og en tredimensional grafikinstallation.

Fugle har også ofte været et tema i Torben Søborgs digtsamlinger og i hans arbejde med „Artist’s Books”, som ikke er bøger om kunstnere, men kunstværker i sig selv.

Udstillingen skulle oprindelig have været holdt i maj, men på grund af corona-krisen og nedlukning af Danmark, blev den flyttet til december.

På grund af den forringede udstillingsopsætning på biblioteket, har Torben Søborg valgt at beskære sin udstilling og undlade at udstille sine Artist’s Books med fuglemotiver.

Udstillingen kan ses i bibliotekets bemandede åbningstid og i det ubemandede fra 7-21 på hverdage og 7-17 i weekenden.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.