Mæt af dage fældes det store træ ved stationen

Tirsdag 22. september 2020 kl. 15:37

Mæt af dage fældes det store træ ved stationen
Det store, flotte bøgetræ ved stationen på Postvej i Faxe Ladeplads er desværre blevet så sygt af svampeangreb, at det må fældes.

- Træet er desværre så medtaget, at vi kan risikere, at det knækker sammen med risiko for at falde ned over personer eller biler - og det skal vi jo for alt i verden undgå. Vi fælder træet professionelt og forsvarligt på mandag, skriver Faxe Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunen har rådført sig med Iben Margrete Thomsen, seniorrådgiver på Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning ved Københavns Universitet. Hun er ikke i tvivl: Det træ skal fældes så hurtigt som muligt.

Men tak - kære træ - fordi du har stået så smukt på pladsen foran stationen. Det har været en fryd at se på dig gennem alle årene og alle årstiderne.

- Du står faktisk beskrevet i vores lokalplan som bevaringsværdigt, og vi ville jo gerne have beholdt dig lidt endnu. Men det kan vi desværre ikke, lyder deet sørgmuntert fra kommunen.

Man lader et stykke af stammen stå, fordi det er godt for biodiversiteten - og så planter kommunen ganske snart et nyt træ på stedet. Og om nogle år kan vi glæde os over en ny, pragtfuld beplantning på stedet.


© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.