Natur og turisme frem for vindmøller

Fredag 18. september 2020 kl. 10:16

Natur og turisme frem for vindmøller
Indlæg af:
Tanja Larsson,
Faxe Ladeplads,
Medlem af Folketinget,
Socialdemokratiet


For første gang i mange år er der en investor, der har haft mod til at skyde mange millioner kroner i en attraktion i vores område: Skovtårnet. Det er en imponerende konstruktion, der har stor værdi for Faxe og Sydsjælland - ikke mindst for den lokale turisme og erhvervslivet.

Det skaber tiltrængte arbejdspladser og vækst til vores naturskønne område. Men nu er succeshistorien truet af planer om opstilling af tre vindmøller.

Hvis vindmøllerne kommer, vil de skade tårnets udsigt og skabe støj. Det vil naturligvis påvirke besøgstallet, når gæsterne netop tager på udflugt til tårnet for at nyde naturen og stilheden.

Jeg var for nylig på besøg sammen med erhvervsministeren for at vise ham både Skovtårnet, men også alle de positive sidegevinster: Hvordan det tiltrækker turister, virksomheder og vækst til vores lokalområde. Landdistrikterne står i forvejen over for store udfordringer, og når vi har så fantastisk arkitektur og natur at byde på og tilmed kan tiltrække hundredtusinder af turister, er det helt uforståeligt for mig, hvorfor vi skal sætte den succes over styr.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.