Bliv indsamler for Røde Kors i hele kommunen

Torsdag 24. september 2020 kl. 08:57

Bliv indsamler for Røde Kors i hele kommunen
Haslev og Faxe: Hvert år samler danskerne ind til Røde Kors’ hjælpearbejde. Det foregår altid den første søndag i oktober måned - og her er der brug for dig.

Røde Kors-indsamlingen er Danmarks største humanitære husstandsindsamling og bliver organiseret af frivillige i flere end 200 lokale Røde Kors-afdelinger landet over.

Sidste års indsamling indbragte 16 millioner kroner til Røde Kors’ hjælpearbejde herhjemme og ude i verden.

- Røde Kors Faxe vil meget gerne have ca. 80 indsamlere, og vi mangler rigtig mange. Vi har indsamlingssteder i Rønnede, Dalby, Roholte, Faxe, Faxe Ladeplads, Karise og Spjellerup. Vi ser også gerne at børn og unge deltager. Børn u. 13 skal gå sammen med voksne. Over 13 år, skal de gå 2 sammen, oplyser formanden Karen Spring.

I kan ringe til Karen Spring om nærmere oplysninger og evt. tilmelding på 2331 8035 eller tilmeld dig på Røde Kors`s hjemmeside.

Haslev har brug for dig

Også Røde Kors i Haslev opfordrer borgere til at sige ja til en gåtur søndag 4. oktober. Det bliver nemlig en gåtur, der vil gøre verden til et bedre sted, udtaler formanden i Haslev Røde Kors Aage Heering Hansen.

Herhjemme vil nogle af de indsamlede midler gå til udsatte børn, da corona-krisen har ramt dem og deres familier ekstra hårdt, så de nu står i en endnu dårligere situation end før.

En del af pengene fra indsamlingen vil også gå til krigsramte børn i Syrien og Yemen, der ikke får den mad, skolegang eller omsorg, som de har brug for. I dag er 8,4 millioner syriske børn påvirket af krig, mens 2 millioner børn er så underernærede i Yemen, at deres liv er i fare.

Nogle af de indsamlede penge vil også nå familier i flygtningelejre, hvor corona-virussen netop nu gør deres liv endnu mere sårbart, da de ikke har adgang til håndsprit, sæbe eller rent vand.

- Vi mangler pt at få besat 30 ruter ud af 51 mulige. Efter at en rute er gennemgået vil man kunne få lidt at spise og drikke på indsamlingsstedet medens de indsamlede penge vil blive talt op så hver enkel straks kan se hvor mange penge der er indsamlet incl. Mobile Pay indbetalingerne, fortæller Aage Heering Hansen.

Meld dig som indsamler i Haslev hos indsamlingsleder Aage Heering Hansen på telefon 4073 3810 eller mail: Aage_heering@hansen.mail.dk eller tilmeld dig på www.rødekors.dk/indsamler eller telefon 7010 0000.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.