Kunsten at leve med demens

Onsdag 23. september 2020 kl. 10:11

Kunsten at leve med demens
Kaj Nielsen fortæller om demens i Sognegården i Karise
Karise: Torsdag den 1. oktober kl. 19.00 fortæller Kaj Nielsen, i Sognegården i Karise, om „kunsten at leve med demens”.

Kaj, der er bestyrelsesmedlem i Alzheimerforeningens hovedbestyrelse og i lokalforeningen i Østsjælland fortæller:

- Min kone fik diagnosen Alz­hei­mers Sygdom i 2009, hvorefter vores liv blev ændret. Vi prøvede at leve, som vi plejede med de udfordringer sygdommen giver.

Kaj Nielsen fortæller ærligt om tiden i hjemmet, hvordan rejser, folkedans med mere ikke længere kunne gøres sammen, og om tiden, hvor hans kone kom på plejehjem - først i dagtilbud og senere i sin egen lejlighed. Han fortæller også åbent om tristheden når han kom hjem til huset fra besøg hos sin kone.

Indtil 2009 vidste Kaj intet om sygdommen. Med hjælp fra kommunen, familie og venner fik han overskud til at blive frivillig i Alzheimerforeningen.

- Efterhånden er jeg kommet med i bestyrelser til gavn for andre mennesker med demens og deres pårørende. Men det arbejde giver mig også meget igen. Og ikke mindst giver det energi i hverdagen.

- Det koster ikke noget at deltage ved foredraget, men vi sætter æsken frem til julehjælp, fortæller Lillian Pedersen fra Menighedsrådet.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.