Svømning for gravide og forældre med babyer

Onsdag 23. september 2020 kl. 10:03

Svømning for gravide og forældre med babyer
Haslev Svømmeklub: har hold for gravide og for babyer. Her kan de vordende mødre og forældre med babyer møde andre og få gode oplevelser i vand.

Og de seneste år har svømmeklubben også tilbudt hold til børn med særlige behov, hvor der skabes trygge rammer for de børn, som af forskellig årsag har brug for lidt ekstra.

Holdet for de gravide ledes af jordemor Vivi Holm, der har mange års erfaring med at tilbyde skånsom svømning og vandmotion for de gravide. Man behøver ikke at være god til at svømme, da der laves forskellige øvelser med plader, skumrør mm. Man kan deltage fra tidligt i graviditeten til barnet kommer.

- Vandmotion for gravide er et tilbud om en aktiv hyggestund med socialt samvær og god motion for krop, sjæl og hele bevægeapparatet. Vi udnytter vandets opdrift og modstand til at forbedre konditionen og styrke „trætte” muskler, fortæller Susanne Schultz fra svømmeklubben.

De fleste babyer er glade for vand, og Haslev Svømmeklub har hold for de helt små på 0-2 år. Mor, far eller måske en bedsteforælder er naturligvis med i vandet. Forældre og barn vil gennem samvær, opleve glæde og fortrolighed ved forskellige aktiviteter i og under vand, samtidig med at barnets sanser og motoriske udvikling stimuleres. Fokus i undervisningen er på det enkelte barns udvikling og foregår ved dialog mellem forældre og instruktør.

Børn med særlige behov

Haslev Svømmeklub tilbyder også hold for børn med særlige behov - børn der har brug for lidt ekstra.

Holdet er for børn (op til 12 år) med fysisk/psykisk handicap eller andre særlige behov og diagnoser.

Der vil blive lagt vægt på, at børnene bliver fortrolige med vandet og at de gradvist bliver bedre til at opholde sig i vandet. Undervisningen er i stor udstrækning individuel og varetages af kompetente træner. Holdet er lørdag formiddag, hvor der ikke er helt så mange i svømmehallen, som på de mere travle dage. Det er også med til at skabe en mere tryg atmosfære for disse børn.
Se mere på www.haslevsvoemmeklub.dk

Dansk Svømmeunion har udgivet Vandsportens Corona regler, som blandt andet stiller krav til antal i bassinerne og i svømmehallen, og der føres holdlister over hvem, der har været til stede af hensyn til eventuel smitteopsporing.

Skulle der fra regeringens side blive indført en lukning af svømmehallerne igen pga. Corona, har bestyrelsen besluttet at medlemmerne får deres kontingent forholdsvist tilbagebetalt ved sæsonafslutning.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.