Hovmod i Freerslev Kirke

Onsdag 23. september 2020 kl. 10:33

Hovmod i Freerslev Kirke
Freerslev Kirke: Søndag den 27. september kl. 16.00 inviterer Freerslev Kirke til 4’eren med titel fra én af De Syv Dødssynder, nemlig hovmod.

Det er en Freerslevs månedlige musikgudstjeneste, som denne gang har fået dette dystre tema.

Sognepræst Ole Bjerglund Thomsen forklarer:
- Det er ikke fordi man i Freer­slev eller Haslev for den sags skyld er mere hovmodig end så mange andre steder. Men temaet har universel karakter, selvom nogen måske synes, det lyder tungt og menneskefjendsk at tage fat i en af de såkaldte dødssynder.
I en protestantisk kirketradition er der ikke noget, der er dødssynd.

- Men den katolske tradition fra middelalderen har alligevel noget at sige os ind i vores tid, siger sognepræsten. Hovmodet trives i bedste velgående i et senmoderne samfund, hvor vi mennesker tror os i stand til at beherske snart sagt alt: både liv, død, natur og kultur. Dertil kommer vores hovmodige trang til konstant at overskride egne grænser - eller modsat: Vores tendens til ikke at ville acceptere vores egne begrænsninger, sårbarhed og fejlbarlighed.

4’eren vil rumme digte, tekstuddrag og nye og gamle sange og salmer. Der vil naturligvis også være plads til årstidssange, nu efteråret nærmer sig.

Nis Weile sidder ved klaveret, og Ole Bjerglund Thomsen er præsten. Efter gudstjenesten er der en forfriskning at køre hjem på.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.