Stor jubilæumskoncert i Haslev på søndag

Onsdag 23. september 2020 kl. 09:33

Stor jubilæumskoncert i Haslev på søndag
Midtsjællands Kammerorkester

Den 4. oktober har Haslev stationsby, som mange sikkert ved , 150 års jubilæum. Det tages der forskud på den 27. september.

En lang række arrangementer står i kø for at fejre jubilæet, også selv om coronaen lægger en dæmper på begivenhederne. En af de større festligheder bliver jubilæumskoncerten søndag den 27. september kl.15 i Sofiendalskolens festsal.

Faxe kommune har bedt Faxe Kunst-og Musikforening, formand Hans Krarup, om at arrangere festkoncert i samme format, som han også gjorde det for 25 år siden til 125 års jubilæet . Også ved 100 års jubilæet i 1970 var Hans Krarup og hans kone Marianne med, dengang som medarrangør og korsanger i Midtsjællands lærerkor.

Daværende kronprinsesse Margrethe og Prins Henrik var æresgæster i byen ved den lejlighed. De kom med toget til Haslev og blev efter reception på rådhuset fragtet i hestevogn til Haslev Borger-og Realskoles festsal, hvor de sad på forreste række under festkoncerten.

Hans Krarup har til koncerten den 27. september i år fundet en del af den musik frem, som også stod på programmet både i 1970 og 1995.

Hovednumret er den berømte triumfmarch fra Verdis opera Aïda, hvor Midtsjællands Kammerorkester er forstærket af to smældende trompeter. Koret har Krarup samlet af korsangere fra Pro Cantu koret i Ringsted, fra St. Heddinge og fra venneskaren i Haslev og omegn.

Der burde have været 100 i koret, fortæller Hans Krarup, men i disse corona-tider er der kun plads til 35 sangere, der synger med to meters afstand fra hinanden.

Midtsjællands kammerorkester, der også spillede til jubilæumskoncerterne i både 1970 og 1995, begynder koncerten med musik af Mozart under ledelse af Anders Austad Grunth. Og med to unge konservatorieelever som solister i Mozarts „Sinfonia Concertante”. Der står også dansk musik på programmet , bl.a. med tekster af H.C. Andersen, der i 1874 kom med toget til Haslev for at besøge familien Moltke på Bregentved. Solist i denne afdeling er Betty Arendt.

Et særligt indslag i koncerten er Faxe Kunst-og Musikforenings prisoverrækkelse til Faxe Musikskole. Den overrækkes til musikskoleleder Svend Pedersen, der kvitterer ved at spille en lille afdeling musik.

Faxe kommunes borgmester, kommunaldirektøren, byrådets plan- og kulturudvalg, samt en række andre øvrighedspersoner er inviteret til koncerten.
Billetsalg er for længst gået i gang, men der kan stadig købes billetter á kun 50 kr. ved at gå ind på Faxe Kunst-og Musikforenings hjemmeside www.faxekunstogmusik.dk. Der er også billetsalg ved indgangen til Sofiendalskolens festsal fra kl. 14,30. Koncerten varer ca. halvanden time.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.