Havens Dag i Frenderup Planteskole på søndag

Tirsdag 8. september 2020 kl. 14:44

Havens Dag i Frenderup Planteskole på søndag
Få gode råd i Frenderup Planteskole

Frenderup Planteskole: Havens dag afholdes for 29. gang på søndag den 13. september og i år er temaet „Lad haven ånde”.

En frodig have med store planter øger havens evne til at ånde. Den livsnødvendige fotosyntese, hvor CO2 omdannes til ilt og kulstof (samt energi) sker hver gang der findes en celle med grønkorn.

Antallet af celler, der kan hjælpe med at ånde, øges i takt med, at der plantes flere og flere planter. Kraftige og hurtigtvoksende stauder, frugttræer og frugtbuske, rosenbuske, slyngende klematis, sommerblomster og krydderurter.
Alle planter laver fotosyntese - selv græsplænen hjælper til.

Plant mange forskellige planter. Planter, der allerede i det tidlige forår blomstrer, planter der blomstrer hele sommeren og planter der også i det sene efterår har evnen til at danne blomsterknopper, der springer ud og hjælper insekterne med føde.

Bierne bestøver fremtidens afgrøder, blomstrende buske sikrer overlevelsen af sommerfugle, og vand i haven er nyttig for både fugle og mange insekter Planterne er også eminente opholdssteder for havens dyr og insekter og er med til at gøre din have til en oase af planter og dyr, der lever i en symbiose, så du ikke får udfordringer med luseangreb i planterne.

Det er nu du skal plante

Havens Dag kickstarter plantesæsonen - det er her i september og de følgende efterårsmåneder, at det er rigtig godt at plante haven til, da jorden stadig er varm, så de nyplantede planters rodnet kan nå at etablere sig inden vinteren sætter ind.

Planteskolen bugner nu af nyankomne planter klar til efterårets plantesæson, og er krukkerne lidt kedelige efter sommeren, kan de få nyt liv med f.eks. græsser, lyng, høstanemoner samt mange andre smukke buske, der overvinter. Plant også blomsterløgene nu, og din have vil kvittere med de første blomster, når vinteren er ved at være omme.

- I Frenderup Planteskole står vi klar med råd og vejledning, til at få sat de rigtige planter sammen, og få dem placeret på det rigtige sted i haven, fortæller Heidi Zethof fra Frenderup Planteskole.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.