Bassebus

Fredag 28. august 2020 kl. 11:00

Bassebus
Indlæg af:
Niels Østrup Olsen,
Søvej 2,
Faxe Ladeplads.


For at øge min tryghed lover Justitsministeren os udkantdanskere mere nærpoliti. Her i Hylleholt ville det sikkert være hyggeligt med nogle panserbasser, når man altså hverken cykler på fortovet, smider sine mundbind på gaden, hvor vanvidsbilisterne fræser afsted eller slår på gamle irriterende pensionister.

Jeg har seks kilometer til politivagten i Faxe og tredive til Haslev og det er jo ikke så nært til fods. Til grin er det ydermere, at disse beskedne vagter kun holder åbent et par timer om ugen. Derfor er jeg glad for telefonen, hvor 114 hjælper mig med det generelle og 112, hvis jeg har akutte problemer.

Når nøden er størst er mobilen lige ved hånden. Hvis man nu lejede disse vagtlokaler ud til et bedre formål og købte en bassebus, der kom så og sejrede i et par timer i både Haslev, Dalby, Karise, Faxe, Roholte, Teestrup, Hylleholt og hvor vi nu har valgt at bo og leve på bedste beskub, så ville det næppe sprænge budgettet og vi kunne have glæden af at se og tale med et par kasketter et par gange om ugen på bestemte dage og tider.

To uniformer og en enkelt administrativ med computer kunne antageligt dække vort behov for øjenkontakt med ordensmagten. Når disse uniformer vandrer i byen er jeg sikker på, at cyklisterne foretrækker gaden og det skulle undre mig om ikke vore fortravlede bilister, Arriva busser og i høstens tid traktorer med enorme hjul lettede foden fra speederen så de ikke mere pressede os pæne cyklister ind i parkerede biler eller fik os til at vælte ind over kantstenen.

Måske kunne de rare betjente også ringe til kommunen og foreslå passende foranstaltninger såsom 40 km zoner, bump, stærekasser eller, hvad der nu kunne have en god virkning for relativt få penge. Hylleholt er desværre Bodega frit område, så antallet af værtshusslagsmål er til at overskue. Det er sikkert anderledes i Haslev, som mistede moralen, da Bartholdy opgav ånden.

Derfor er der forskellige behov for panserbussen i forskellige dele af kommunen, men det skulle ikke undre mig, hvis en minibus plus måske 30-40 bassetimer pr uge kunne gøre en væsentlig forskel, men indtil videre må jeg vel nøjes med den sædvanlige sneglebasse fra Brugsen, som nydes med en gratis kaffe på bænken, hvor livet passerer revy, mens jeg drømmer om de trafikreuleringer med skilte og stærekasser, der virkeligt kunne øge trygheden for fodgængere, små børn, rollatordamer og lignende lette ofre for dummernikkernes hensynsløse adfærd.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.