Et helvedes raseri i kirken

Onsdag 26. august 2020 kl. 09:12

Et helvedes raseri i kirken
Fredelig ser han jo ud, Søren Fauth - men det handler alligevel om raseri...

Når Freerslev inviterer til musikgudstjenesten 4’eren i Freerslev søndag den 30. august kl. 16.00 er temaet noget så forstemmende som vrede, raseri og klage.

- Hvorfor dog sådan et tema, kunne man spørge. Jo, fordi det hører ethvert liv til, siger Ole Bjerglund Thomsen, som er præst ved gudstjenesten og fortsætter:

- Vrede er en naturlig og sund reaktion, og den klage, der udtrykker vores frustration, er helt nødvendig, hvis vi ikke skal blive indelukkede. Når vreden bliver til raseri - og det sker ind i mellem - kan den blive ødelæggende, ja nærmest et selvskabt helvede, som er svær at komme ud af ved egen kraft.

Gudstjenesten vil anskue vrede og raseri fra både lyrisk og evangelisk vinkel. Tekstkilderne til denne 4’er vil være Søren Fauths nyligt udkomne langdigt „Moloch.
En fortælling om mit raseri”. I det lange digt udleverer Fauth sig selv og sin egen vrede i forbindelse med en skilsmisse og mange andre mindre genvordigheder i tilværelsen, lige fra en spildt kop the til irriterende medbilister. En anden kilde vil være klagesangene i det Gamle Testamente, som stærkt sætter ord på menneskelig frustration.

Musikken leveres af Nis Weile, som sidder ved klaveret. Efter denne korte musikgudstjeneste med både glade og vrede sange, er der et glas kølig drik at køre hjem på.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.