Kunstnere giver deres bud på corona-indtryk i udtryk

Mandag 20. juli 2020 kl. 10:13

Kunstnere giver deres bud på corona-indtryk i udtryk
Udstillingen er i Kridthuset, hvis bygning man ser taget af på billedet

Stevns og Faxe: Selv i disse Corona-tider gennemføres Åbne Atelierdøre som de mange foregående år, nemlig i den sidste weekend i august - og i år bliver der en ekstra udstilling op til de åbne døre.

Konceptet med Åbne Atelierdøre, den 29. og 30. august, er at man kan besøge en helt masse kunstnere i deres atelier, for at se deres kunstværker og få en snak med kunstneren.

I år deltager der 27 kunstnere i Åbne Atelierdøre - alle bosat i Stevns og Faxe kommuner - men en tillægsgevinst er en særdusilling der finder sted i Kridthuset i Boesdal Kalkbrud i weekenden den 24. til 26. juli. Og Kridthuset er den bygning der ligger til venstre lige ved nedgangen til kalkbruddet - en gammel faldefærdig bygning, der disse dage vil prydes med forskellige kunstværker.

Hver af de deltagende kunstnere leverer ét værk, der fortolker den svære Coronatid vi alle lever os gennem netop nu. Der kan være tale om et konkret eller abstrakt værk, det kan være en indre eller ydre oplevelse, det kan være nu’et eller det der kommer eller måske noget helt andet. Det er helt op til den enkelte kunstner - så kom og se hvad de hver især byder ind med.

Udstillerne
De deltagende kunstnere i udstillingen den 24. til 26. juli er: Steen Johansen - akvarel. Hanne Julie - olie, akryl, akvarel, grafik samt værker i kridt. Dorte Kaas Jørgensen - maleri samt mixed media. Inger Jepsen - vævede kunstværker, akryl, pastel. Bente Ansholm - akvarel, akrylmaling og mixemedia. Anja Moos Wagner - skulpturer i fiberbeton. Charlotte Mannstaedt - smykker og skulpturer i træ og akryl.

Vera Rahbek - maleri, skulptur og keramik. Dorthe Færch - fotografi. Annette Sjølund - maleri, akvarel, keramik, grafik og foto. Ole Bach Sørensen - Helle Lundsgaard Christensen - maleri med akryl, olie, æg og tempera. Henrik Drent - akryl/oliemaleri og akvarel. Sejer Folke - værker i træ og Inge Lise Valensen - textil og maleri.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.