Åbne Atelierdøre gennemføres også i år

Onsdag 27. maj 2020 kl. 09:22

Åbne Atelierdøre gennemføres også i år
Charlotte Mannstaedt og Sejer Folke - kunstnere, naboer og Åbne Atelierdøres presseafdeling

Stevns og Faxe: De seneste mange år har det været sikkert og vist, at der er Åbne Atelierdøre, hos kunstnere i Stevns og Faxe Kommuner den sidste weekend i august. Et arrangement der sammenlagt har betydet flere tusinde gæster hos kunstnerne.

I år ser verden dog noget anderledes ud, men Åbne Atelierdøre gennemføres trods corona-virus, fortæller Charlotte Mannsteadt og Sejer Folke der tager sig af kontakten til pressen. Meget praktisk for de er faktisk naboer på en lille lukket vej i Hellested.

Så i weekenden den 29. og 30. august vil man kunne besøge omkring 40 meget forskellige kunstnere bosat rundt om i de to kommuner.

Man kan naturligvis ikke nå at besøge dem alle, men på hjemmesiden kan man læse lidt om de mange kunstnere, og herefter vælge hvem man vil besøge i år. Midt i juni udkommer der også et flot katalog med præsentation af hver enkelt kunstner - samt gæstekunstnere flere forskellige steder.

- Vi vurderer at det er sikkert at gennemføre Åbne Atelierdøre, og vi vil naturligvis overholde alle de retningslinjer myndighederne opstiller til den tid, fortæller Charlotte Mannstaedt.

Og styre antal besøg hos hver enkelt kunstner, og overholde eventuelle afstandskrav, vil nok heller ikke volde særlige problemer, når arrangementet netop er spredt ud over et stort område - og privat hos de mange kunstnere.
Pressefolk og kunstnere

Charlotte Mannstaedt er nyt medlem af Åbne Atelierdøre. Hun var med som gæsteudstiller sidste år, men er nu fuldgyldigt medlem af gruppen. Charlotte er uddannet radioproducer, multimediedesigner, diplomleder, proceskonsulent og autodidakt snedker.

Hun arbejder dels med at designe og producere mindre brugsgenstande i træ, såsom bakker, bordskånere, æsker og mindre møbler og dels med smykker i træ sat sammen med andre materialer. Desuden mere kunstneriske værker som skulpturer i træ alene eller sat sammen med andre materialer, samt collager og tegninger.

Sejer Folke, som mange også kender fra hans politiske virke, har været med i Åbne Atelierdøre i mange år. Han er uddannet snedker og arbejder i træ - møbler, kunsthåndværk og skulpturer.

Og noget af det træ han har til overs i sit værksted, det kommer naboen, Charlotte, og henter - og bruger blandt andet til at lave smukke smykker.
Du kan læse mere om kunstnerne, og meget andet på hjemmesiden aabneatelierdoere.dk

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.