33 millioner til Faxe Kommune

Tirsdag 5. maj 2020 kl. 14:53

33 millioner til Faxe Kommune
Faxe Kommune er en af vinderne i forliget om ny udligningsreform.

Regeringen, Venstre, SF, Radikale og Alternativet har indgået en aftale om en udligningsreform.

Faxe kommune er ud til at modtage godt 33 millioner kroner ekstra med virkning fra næste år. Penge der falder på et tørt sted, idet kommunen fattes penge. I 2019 blev der brugt for mange penge, og lige nu ser det ud til et stort underskud også i år.

Spørgsmålet er så bare om kommunen får lov til at bruge pengene. Lyder det underligt? Ja, det gør det, men kommuner opererer med et serviceloft - altså et loft over hvor mange penge man må bruge på velfærd - og det loft er ikke blevet sat op.

Om det sættes op, og i givet fald hvor meget, skal afgøres via forhandlinger mellem regeringen og Kommunernes Landsforening senere på året.

Udligning mellem kommunerne - hvor de rige giver til de fattige - er for at sikre at der ikke er for stor forskel på serviceniveauet i vores lille land. Skatteindtægterne i f.eks. Gentofte er jo langt højere end i f.eks. Faxe Kommune.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.