Byrådet sender besked til minister om togforbindelser

Fredag 7. februar 2020 kl. 13:41

Byrådet sender besked til minister om togforbindelser
Lille syd og Østbanen: Tog er for alvor på dagsordenen både i den østlige og den vestlige del af kommunen - og desværre ikke for noget godt.

Der var en gang hvor man regnede med at der allerede nu ville være hurtige tog fra Haslev til København via Køge Nord, og den nye jernbane.

Men sådan er det ikke gået. Den hurtige forbindelse er udskudt igen og igen, og nu regner man ikke med, at den nye forbindelse bliver aktuel før tidligst i 2024. Årsagen er at man ikke har signaler der kan finde ud af det...

Derfor foreslog SF og Enhedslisten, at byrådet skulle rette henvendelse til regeringen og udtrykke sin kritik - og samtidig foreslå midlertidige signaler, så man vil kunne bruge den nye forbindelse til København.

- Vi skal ikke altid være den pæne kommune - den pæne pige i klassen - der aldrig råber op. Nogle gange SKAL vi altså råbe op, selv om vi dog ikke forventer at borgmesteren sparker døren op ind til transportministeren, sagde Nadia Bruhn Thurø fra Enhedslisten.

Alle partier var glade for Enhedslistens og SF’s initiativ, men Marianne Ørgaard fra Borgerlisten, kom dog med et ændringsforslag, på vegne af Borgerlisten, Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.

Det var et forslag om at man ved samme lejlighed forlanger en løsning på Østbanens skinneproblemer, således at man sikrer en fremtidssikret betjening af strækningen på et serviceniveau tilsvarende hvad der var gældende før december 2019.

SF og Enhedslisten var glade for ændringsforslaget, som således blev vedtaget af et samlet byråd.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.