Permatotten godkendt men uenighed i politisk udvalg

Onsdag 5. februar 2020 kl. 08:55

Permatotten godkendt men uenighed i politisk udvalg
Marianne Ørgaard stemte imod godkendelse af Permatotten, da hun ikke mener den lever op til Dagtilbudsloven

På Børn og Læringsudvalgets møde den 22. januar godkendte udvalget oprettelse af det private dagtilbud „Den integrerede skovinstitution Permatotten” der har til huse i Permatopia i Karise. Men det skete ikke i enighed.

Imod godkendelsen stemte Marianne Ørgaard fra Borgerlisten og Steen Petersen fra Dansk Folkeparti. Marianne Ørgaard fortæller til Haslev-Faxe Posten, at hun stemte imod, da hun ikke mener Permatotten opfylder Dagtilbudsloven - nærmere bestemt paragraf 1 stykke 3, der lyder således:

„Forebygge negativ social arv og eksklusion, ved at de pædagogiske tilbud er en integreret del af både kommunens samlede generelle tilbud til børn og unge og af den forebyggende og støttende indsats over for børn og unge med behov for en særlig indsats, herunder børn og unge med nedsat psykisk og fysisk funktionsevne.”

Årsagen til at Marianne Ørgaard ikke mener, at Permatotten opfylder denne paragraf, er at institutionen skriver at „Barnet skal kunne gå sikkert ved opstart”.

- Derved udelukkes alle med et fysisk handicap, ligesom rigtig mange børn jo ikke kan siges at „gå sikkert” når de er et år gamle. Derfor bliver Permatotten til et tilbud til særligt udvalgte, og det er jeg imod, siger Marianne Ørgaard.

Hun bryder sig heller ikke op optagelseskriterierne. Heraf fremgår det at optages man om sommeren, skal barnet være fyldt ét år, og optages barnet om vinteren skal det være fyldt halvandet år. Også derved udelukkes der børn, påpeger Marianne Ørgaard.

Permatotten lukker desuden kl. 16 bortset fra torsdage, hvor der er åbent il kl. 16.30.

- Også det betyder at mange udelukkes fra at kunne bruge institutionen, og alt i alt, synes jeg ikke at Permatotten påtager sig et socialt ansvar. Den er for de få og udvalgte, siger Marianne Ørgaard.

For barnets bedste

Simone Jordfred, den ene halvdel af Permatottens ledelse, er selvsagt ikke enig med Marianne Ørgaard. Omkring det med at „kunne gå sikkert” siger hun:

- Det er for børnenes eget bedste. Vi går rundt i skoven, kravler og klatrer og det er hardcore, hvis man ikke kan gå. Om de er „sikkert gående” er en vurdering fra barn til barn. Lige nu har vi en på et år, som lige har lært at gå, og det går fint.
Simone Jordfred mener ikke at Parmatotten udelukker nogen børn.

- Meget forskning tyder på at børn ikke har godt af at gå i institution når man stadig er baby. Vi ønsker at være børnenes talerør og sammen med forældrene skabe et miljø der er sundt både for børn og voksne.

- Vi skal turde gøre oprør med institutionstankegangen, fuldtidsjob, materialisme og dyre ferier, og begynde at tænke nærvær, tid og omsorg ind i hverdagen med vores børn. Derfor opfordrer vi til at børnene højest skal være hos os seks timer om dagen, siger Simone Jordfred.

Lederen påpeger endvidere, at Permatotten har rigtig gode forhold til børn med psykiske handicaps, da de har en god normering, ligesom der er plads til at se det enkelte barns udfordringer.

Permatotten påregnes at åbne officielt i midten af februar, og man kan læse mere om dagtilbuddet på permatotten.dk

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.