Skal du på sommerhøjskole så kan du tilmelde dig nu

Fredag 31. januar 2020 kl. 09:02

Skal du på sommerhøjskole så kan du tilmelde dig nu
Thomas Ubbesen og Anne Haubek gæster Sommerhøjskolen

Skal du på sommerhøjskole så kan du tilmelde dig nu
Hanne Faldborg fortæller om den 3. alder, og hun er virkelig spændende at høre på
Haslev: Sommerhøjskole nu? Ja, sommer er det jo ikke, men det varer ikke længe, og allerede nu er LOF Haslev kllar med programmet for årets sommerhøjskole.

Den afholdes en hel uge i dagene fra 6. til 12. juni på Haslev Folkebibliotek.

- Sommerhøjskolen er et stort tilløbsstykke og blev de sidste år hurtigt fuldtegnet. Det var dejligt at se så mange glade og tilfredse deltagere, oplyser skoleleder Claus Kronborg fra LOF Haslev.

Sommerhøjskolens idé er at bo hjemme og være med i en hel uges aktiviteter.
Også i år er der mange spændende foredragsholdere og to heldagsudflugter til bla. Kronborg Slot hvor der er rundvisning. Efterfølgende er der middag på Fredensborg Storekro. Der er også en heldagstur til Svendborg og Tåsinge hvor man skal besøge Fattiggården i Svendborg og der er arrangeret en sejltur på det skønne Svendborg Sund med det gode skib „Helge”.

Samme dag skal man også besøge Bregninge Mølle på Tåsinge hvor der samtidig indtages en speciel tilberedt middag på Bregninge Mølle.

Der er mange der har lagt et meget stort stykke arbejde i at få denne sommerhøjskole til at blive en succes. Sommerhøjskolens leder er i år Jens Thøsing Andersen, som mange kender for sine gode foredrag. Jens Thøsing har med hele sit sommerhøjskoleudvalg, bestående af frivillige ambassadører for LOF Haslev formået, at skabe gode rammer og et rigtig godt indhold til denne årlige sommerhøjskole.

Dagen starter med min sang

Om morgen starter dagen med „Dette er min sang” hvor kendte personer fra Haslev og omegn starter dagen. Af morgenværter der vil komme med indlæg om „Dette er min sang” kan nævnes kulturchef Benny Agergaard, højskolelærer Birgit Pathuel og Steen Ole Hedelund Jørgensen.

I år er emnet „Et liv i Danmark eller udenfor”. Til foredragene er der i år en bred vifte af spændende indslag som spænder fra „Genforeningen i 2020”, „den 3. alder - gør den til livets bedste”, „Slædepatruljen SIRIUS - en arktisk udfordring” med foredrag af Mads Wørmer.

Deltagerne skal også høre om „Mødet med Østeuropæerne 30 år efter murens fald”. Sammen med sin kone, journalist og Østeuropakender Anne Haubek har Thomas Ubbesen rejst gennem 15 tidligere kommunistiske lande og talt med ganske almindelige mennesker om forholdene dengang og nu.

100-året for genforeningen fejres landet over i 2020. Foredraget man skal høre, gennemgår i dramatiseret form omstændighederne ved kongens statskup sidst i marts måned 1920, hvor han afskediger den folkevalgte regering. Dette fortæller Steen Ole Hedelund Jørgensen om på sin egen medrivende måde.

Hanne Faldborg kommer også og fortæller om „Den 3. alder der bør gøres til livets bedste”. Og så er der lagt op til et brag af et foredrag.

Udover det her nævnte er der mange andre spændende og engagerende ting på programmet.

Se hele programmet, priser mv. på lof.dk/haslev

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.