Nanna Katrine - ny præst i Roholte

Fredag 13. december 2019 kl. 08:51

Nanna Katrine - ny præst i Roholte
Nanna Katrine Fafner Robertson

Menighedsrådene for Faxe- og Roholte Sogne har nu udpeget den nye sognepræst, som bliver Nanna Katrine Fafner Robertson.

Hun afløser Carsten Ackermann der netop er gået på pension, efter mere end 36 års som præst i Roholte og Faxe.

Nanna Katrine er helt nyuddannet præst og det bliver hendes første embede, så inden hun kan indsættes i embedet i Faxe-Roholte Pastorat, skal hun præstevies ved en højtidelig ordination, som foretages af biskop Peter Fischer-Møller i Roskilde Domkirke, fredag den 31. januar.

Nanna Katrine tiltræder embedet i Faxe-Roholte den 1. februar og bliver indsat i embedet af provst Erhard Westenberg ved Gudstjenester søndag den 2. februar i både Faxe og Roholte.

Nanna Katrine er 31 år og bor pt. i København sammen med sin mand Samuel, som er læge og sammen har de sønnen Simon som er 1½ år. I løbet af januar flytter de ind i Roholte Præstegård, som bliver familiens nye hjem.

Nanna Katrine får tjenstligt kontor på Kirkekontoret på Gl. Strandvej 1 i Faxe, da det er i Faxe de fleste præsteopgaver foregår og her etableres et helt nyt præstekontor i løbet af foråret 2020. Den nye præst får således kontor tæt på sognepræst Kirsten Kjær Ohms kontor, som er beliggende i Faxe Præstegård.
Selvom Nanna Katrine er helt ny som præst har hun bredt funderede faglige kvalifikationer, erhververt dels gennem teologiske studier og frivilligt arbejde i både Danmark, Afrika og Indien, samt fra en tillægsuddannelse i journalistisk formidling.

- Det har været en spændende proces med at vælge en ny sognepræst og vi har været meget privilegerede, at have fået mange kvalificerede ansøgninger og jeg er overbevist om, at vi har valgt den allerbedste i et felt af mange gode og vi ser frem til samarbejdet med Nanna Katrine og ser frem til at byde den nye familie velkommen både i kirkerne og i præstegården i Roholte, udtaler formanden for Faxe Menighedsråd Morten Vive.

- Faxe og Roholte Menighedsråd har haft et meget tæt og tillidsfuldt samarbejde omkring præsteansættelsen og det har været en stor fornøjelse for mig at stå i spidsen for den proces, siger Morten Vive, der slutter:

- I december og januar har vi været så heldige at pastor emeritus Frede Tramm har sagt ja til at vikariere som sognepræst, indtil den nye sognepræst tiltræder embedet.


© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.