Verdens Gang - moderne moralske tider

Fredag 27. december 2019 kl. 09:33

Verdens Gang - moderne moralske tider
I dag sidder voksne mænd med fødderne oppe på sæderne fordi ingen har lært dem, at det er forkert

Verdens Gang - moderne moralske tider
Aksel Wolter
VERDENS GANG leveres af Aksel Wolter.

Moderne moralske tider....

Moral er via fransk morale fra latin moralis ’vedrørende skik og sæder’, afledt af mos (genitiv moris) ’skik, sædvane’.

Moral er en opfattelse af hvilke handle- og tænkemåder, der er rigtige eller forkerte, gode eller dårlige, især i henhold til en bestemt persons eller gruppes normsæt.

Tidligere blev handle, tænkemåder og ikke mindst normsæt givet fra forældre til deres børn gennem det gode eksempel, og forældrenes opdragelse om rigtigt og forkert.

I dag sker der ingen overlevering mere, og opdragelse er et ord, der er ved at udgå af det danske sprog. I min barndom blev vi truet med at blive sendt på „opdragelsesanstalt “, hvis vi var uartige, ulydige eller svarede vores forældre igen, hvad vi sjældent gjorde.

I dag sidder voksne mænd med fødderne oppe på sæderne i toget, fordi ingen har lært dem, at det er forkert. Og de ikke selv kan forestille sig, at det er ulækkert at sætte sig på efterladenskaber fra en skosål.

Børn og unge svarer ikke, når man taler til dem. Til gengæld svarer de altid på sms beskeder og telefonopkald fra vennerne.

Nutidens generationer gør, hvad der passer dem, eller hvad de tror er rigtigt, i hvert fald for dem selv.

Opførsel er uden for moral, og den økonomiske moral er også ved at forsvinde. Hvis man har muligheder for at tilegne sig midler, der ikke tilhører en selv, gør man det ofte. Bevidstheden om at det er statens, kommunes eller andres penge man tager, eller at andre kommer til at mangle noget, eksisterer ikke. Britta effekten breder sig!!!

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, som har base i nordjyske Hjørring, er p.t. omdrejningspunkt i to forskellige skandalesager.

Den ene sag blev afsløret af en whistleblower i 2018, hvor han opdagede nogle mystiske vareindkøb som for eksempel vin og køkkener. Rigsrevisionen retter en skarp kritik mod styrelsen. To medarbejdere er meldt til politiet - mistænkt for svindel.

Den anden sag er fra 2016. Her blev to ansatte i styrelsen bortvist og politianmeldt mistænkt for at have svindlet for 1,8 millioner kroner.

Anklagemyndigheden har i dag rejst sigtelse mod i alt fem personer i den sag.
Sejler kontrollen med skattekroner i det offentlige? Ja, det gør den. Fordi ansættelse i det offentlige var og er bygget på tillid og ikke på kontrol. Dette bliver man nok nødt til at ændre med tidens moral. Tillid er godt, men kontrol passer bedre til tidens moral.

Efter to store svindelsager i ministerier på bare et enkelt år skal Rigsrevisionen nu kulegrave en række ministerier og styrelser for at undersøge, om der foregår svindel andre steder.

Højsind og retsind bar han i brystet....
Ej sejr de vandt Ej bytte tog men segned under Dannebrog ...

Ak ja, det var tider!!!

I dag er mottoet: Søger eventyret, lever i nuet.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.