Minimumsnormeringer rammer forældrene på pengepungen

Mandag 9. december 2019 kl. 15:59

Minimumsnormeringer rammer forældrene på pengepungen
Indlæg af:
Mikkel B. Dam,
Liberal Alliance,
Udvalgsformand for Børn og læring.


Jeg har stærk forståelse for, hvorfor man ønsker bedre normeringer i børnehaver og vuggestuer. Det gør jeg også selv - særligt her i Faxe, hvor vores normeringer kandiderer til landets dårligste.

Men som medlem af kommunalbestyrelsen, bekymrer den snart vedtagne model for minimumsnormeringer mig. Det gør den fordi, den ikke giver andre muligheder end at sende en kolossal regning videre til forældrene. En opgørelse som tænketanken Kraka har lavet, viser en forventet ekstraregning på 5000 kr. om året for et barn i vuggestuen.

I den beregning er der formentlig ikke taget højde for tomme- og fripladser, hvilket vil skyde priserne endnu højere op. Jeg tror helt sikkert, at der er rigtigt mange forældre, der priser sig lykkelige for de bedre normeringer. Vi ved, at bedre normeringer kan være med til at øge kvaliteten, men normeringer er ikke altafgørende for kvaliteten.

Forskningen fortæller os nemlig også, at gode normeringer alene ikke er forudsætning nok. Her spiller en masse andre ting ind, såsom at pædagogerne er veluddannede og har god kontakt til børnene, færre børn på stuerne, samt hvor godt samspillet i blandt børnene er.

Det er godt med bedre normeringer, men er forældrene klar til at betale 500 kr. mere om måneden for en vuggestueplads?

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.