Håndværkerskolen skal forblive skole

Mandag 9. december 2019 kl. 15:52

Håndværkerskolen skal forblive skole
Indlæg af:
Jens Thøsing Andersen
Løvhøjen 5
4690 Haslev.


Der er fra nogle politikere fremsat ønske om at imødekomme EUC, således at Håndværkerhøjskolen omdannes til boliger.

Der bør ikke laves lokalplan for boliger.

Vi har i Haslev en matrikel, hvor der skal undervises. Vi har en enestående bygning, som er bygget til undervisning og med værksteder til håndværk. Vi har en enestående chance for at kunne støtte en forening i at oprette en efterskole for praktisk håndværk – i en tid, hvor der overalt efterlyses uddannelse af håndværkere.

Hvor mange kommuner har disse muligheder?

Byrådet bør støtte oprettelsen af en håndværks/design efterskole, så den kan komme i gang.

Den vil give arbejdspladser til kommunen. Det vil blive en anderledes efterskole end de fleste. Det vil brande byen og sætte den på landkortet igen. Vi vil bevare den ikoniske bygning som uddannelsessted.

Der er ingen gode argumenter for at ombygge denne flotte klassicistiske bygning til boliger. Der er ingen grund til at kommunen imødekommer EUCs ønske om at sælge til dette.

Trafikken på Skolegade vil øges faretruende på denne smalle vej. Foreløbig har man fjernet ideen om en vej over skoleparkstien. Denne sti, som i meget stort omfang anvendes af børn, cyklister, spadserende og kondiløbere skal ikke skæres af en vej og eller føres gennem tunnel eller over bro. Se bort fra denne mulighed.
Der er nedsat en bestyrelse for at starte denne praktiske efterskole. Hjælp denne bestyrelse. Giv dem tid!

Anker Stidsen er begyndt at samle underskrifter for at stoppe ødelæggelsen af Håndværkerhøjskolen. Støt denne indsamling. Bevar Håndværkerhøjskolen for uddannelse af håndværkere.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.