Mads har kloge hænder

Mandag 9. december 2019 kl. 09:49

Den meget naturtro simulator

Faxe Ladeplads: I fredags havde Waldemarsbo Efterskole i Faxe Ladeplads endnu en gang besøg af Job i Transport. Det er femte gang skolen benytter sig af tilbuddet fra Job i Transport om at komme ud og fortælle de unge mennensker om, hvilke jobmuligheder man har med en uddannelse i transportbranchen.

- De elever vi har her på Waldemarsbo Efterkole er alle elever, der på den ene eller anden måde har brug for en særlig tilrettelagt undervisning. De fleste har tidligere gået i en specialklasse og mange har brug for længere tid til læring. Det er rigtig godt for dem at se, at der er muligheder for en god uddannelse og et godt job, selvom man ikke er så boglig stærk, fortæller Nikolaj Schomacker, der er viceforstander på Waldemarsbo.

Nauturtro simulator

Lige præcis det er Mads Mathiesen et rigtig godt eksempel på. Han er lige nu i gang med en uddannelse hos Henrik Tofteng, på trods af at han er stærkt ordblind og gik ud af skolen uden en ordentlig eksamen.

- Men Mads har kloge hænder, siger Heine Schultz fra Job i Transport, der sammen med Mads Mathiesen er på besøg på Waldemarsbo Efterskole.

- Og det er der rigtig mange andre, der også har. Det er dem vi gerne vil have fat på, siger Heine Schultz.

Dagen med Job i Transport startede med et fælles oplæg fra Heine Schulz og Mads Mathiesen, inden eleverne holdvis skulle se en musikvideo om transport og derefter løse en lille quiz med spørgsmål om lastbiler og transport.

Der var også mulighed for at prøve en tur i den opstillede lastbilssimulator, og det kan her tilføjes, at simulatoren virker meget virkelig med naturtro bevægelser, der godt kan give en lille smule svimmelhed hos den passive tilskuer...

-bic

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.