Mission Afrika i Haslev fylder 30 år på fredag

Tirsdag 10. december 2019 kl. 09:02

Alle er velkomne til at kigge indenfor på fredag, siger formanden Johanna Jakobsen

På fredag er det 30 år siden Mission Afrikas genbrugsbutik i Haslev slog dørene op for første gang.

Det var ikke i de nuværende lokaler på Vestergade, men lige ved siden af. To år efter åbningen brændte huset nemlig, og Mission Afrika flyttede ind ved siden af - og har været der lige siden, for det er nogle gode lokaler og en rigtig god udlejer, fortæller formanden Johanna Jakobsen.

Med butik, personalerum samt lokaler til sortering og reparationer, råder Mission Afrika over 350 kvadratmeter.

Genbrugsbutikken har åbent mandage til fredage fra kl. 10 til 17 og lørdage kl. 10-13. Til at sørge for at det hele løber rundt, er der tilknyttet lige omkring 60 frivillige medarbejdere.

Langt de flest er kvinder, men syv mænd har dog sneget sig indenfor - og det virker til at de har det rigtig godt. Dem avisen mødte så i hvert fald ud til at stortrives på den store arbejdsplads.

De syv mænd står ikke bag disken. Et par stykker arbejder hjemmefra, mens de andre primært beskæftiger sig med at tjekke om lamper og andre ting med strøm fungerer som de skal inden de kommer ind i butikken. Man skal jo kunne stå inde for det der sælges.

At mændene ikke står bag disken er selvvalgt. Skulle der være mænd der har lyst til at være i selve butikken, så skal de være hjertelig velkomne, fortæller Jonna Jakobsen der har været formand de seneste 12 år.

Hver enkelt medarbejder har sit eget ansvarsområde. Det vil altså sige, at man beskæftiger sig med lige præcist det der interesserer en allermest. Hvis man har lyst til at blive frivillig i Mission Afrika på Vestergade i Haslev, så kan man bare kigge ind. Det er ikke lange arbejdsdage man behøver at melde sig til, men dog minimum tre en halv time om ugen og to lørdagsvagter om året.

Lønnen er ikke ret stor. Ja, den eksisterer faktisk ikke. Eller næsten ikke - for der afholdes nytårskur for alle frivillige, og her får man lidt at spise på husets regning.
Men drikkevarer betaler man selv - de frivillige vil nemlig ikke være med til at der fråses med pengene, fortæller formanden.

Formålet med at drive butikken er da også at der skal genereres et overskud som går til nødhjælp, gadebørn, sundhedsprojekter og undervisning i Mali, Sierra Leone, Nigeria, Cameroun og i Centralafrika.

Og det går godt med at tjene penge i Haslev. Rigtig godt endda. Sidste år kunne man sende 400.000 kr. til hovedkontoret i Aarhus.

På jubilæumsdagen, den 13. december, er der kaffe og kage til alle der kigger indenfor - og ekstra gode tilbud i butikken.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.