Mit liv! Dit liv?

Torsdag 5. december 2019 kl. 15:06

Mit liv! Dit liv?
Indlæg af:
Niels Østrup Olsen
Søvej 2,
Hylleholt,
Tlf. 44 91 98 03


Mit liv, de flestes liv kan anskues i tre dimensioner. Mit legeme og dets behov for mad, drikke og tag over hovedet er et fysisk fænomen, mens min omgang med familie, venner, bekendte, tilfældige hunde på stranden udgør den sociale side af livet.

Endelig render jeg rundt med tanken om at der findes en højere universel skabende magt, som jeg kalder Allah, Kali, Jehova eller Magna Mater alt afhængig af dagens humør.

Denne sidste vision om noget, der er uendeligt meget større end mig selv kalder jeg den åndelige min åndelige dimension. Allah u Akbar råber jeg i min fortvivlelse og kommer så i tanker om, at Han holder mit fysiske legeme i gang.

50 billiarder enkelte celler samarbejder i dag og har holdt sammen i 71 år. Jeg har frihed under ansvar over for den skabende og frygtindgydende Kali, som af og til rider ud over denne verden og hugger især os mænd ned for fode til millioner af indiske kvinders hemmelige fryd.

Da jeg var ung for 50 år siden valgte mange at udråbe „socialismen” til deres åndelige vision, drømmen om det perfekte samfund, hvor alle yder efter evne og nyder efter behov drev dem ud i røde fronter, Ja for disse tusinder af akademikere, skolelærere og pædagoger var socialismen Gud og Karl Marx dens profet.

Denne Gud gav disse mennesker et socialt liv, hvor de glade sang deres vrede ud i ordene: „Sådan er kapitalismen, utak er de armes løn. Det er de riges Paradis, men jeg syns fan’me det er synd”. Socialisme kaldte på flok og følge, på rasende demonstranter foran den imperialistiske amerikanske ambassade i København.


Nu er klimaet udråbt til Gud

Også imamerne, der ved hvordan profeten Muhammeds tale skal fortolkes kan lide flok og følge. Det samme gælder biskopper, provster og præster i Folkekirken, som frister rakket med gløgg og æbleskiver på 1. søndag i advent, thi kærlighedsbudskabet er skam ikke nok til at lokke os bort fra juletræet på Gefionspladsen, hvor traktementet serveres ved restaurant fodkold og ikke i det hyggelige menighedshus.

Nu er klimaet udråbt til Gud blandt mange tosser, og de ser den svenske Tunfisk som Messias, der om ikke går så dog sejler på vandet. Min Gud er for hin enkelte, som hver især må gå ad en tornebestrøet vej i håbet om, at opleve sig selv som oplevet af Shiva, Allah, Alma Mater eller hvad du nu vil kalde dette allesteds- og intetstedsværende væsen.

At følge Jesus efter er vejen til korset, ikke ridderkorset med bånd og stjerner, som bispen drømmer om at modtage af dronningens hånd, men det kors hvor mennesket Jesus stønner, Min Gud, min Gud, hvorfor har du forladt mig og i sit sidste åndedrag udstøder sin bøn: Herre tilgiv de tanketomme, thi de aner ikke hvad de gør i flok og følge.

Kun Lars Tyndskid tror, at Gud er en gammel mand med langt hvidt skæg, der sidder oppe i himlen. Og kun Ane i kæret tror, at jomfru Maria blev besvangret af Helligånden, Jeg mener, at Josef må være verdens mest tåbelige og berømte hanrej. (gammelt ord, der betyder, at konen knalder med naboen)

Men her til sidst alle min kære læsere: Både dit og mit liv er en virkelighed, der skal opleves, ikke et problem, der skal løses af læger og sundhedsapostle med kemo, grøn salat og lykkepiller. Nej, føl ånden og gå frejdigt ad veje som Gud tør kende.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.