Juleaften bliver en god aften i Café Paraplyen

Tirsdag 10. december 2019 kl. 08:46

Den gode mad er spist, der er danset omkring juletræet, og så er det tid til en kop kaffe (foto fra julen 2018)

At sidde alene hjemme juleaften og spise en leverpostegsmad, er ikke noget at glæde sig til - og sådan behøver det heller ikke at være. Man kan holde jul i Café Paraplyen i Vestergade 4 i Haslev.

I mange år har mange mennesker sat hinanden stævne i Paraplyen, og fået en god og varm juleaften, ligesom den holdes i alle familier, med hygge, juleknas og dejlig julemad. Og selvfølgelig med juletræ, julesange og salmer og julegaver.

I år er det Paraplyens pædagog Britta Nielsen og kok Per Lissau der står for alt det praktiske og madlavningen juleaften - godt hjulpet af Brittas mand og tre børn samt Pers kæreste.

Paraplyen åbner dørene kl. 16 hvor der serveres småkager og gløgg - alkoholfri naturligvis. Og når klokken bliver 18 er den lækre julemad klar på bordene.

Når mandlen er fundet i risalamanden, og man lige har sundet sig lidt, danses der omkring juletræet - og fra pålidelig kilde oplyses det, at der er en lille julegave til alle.
Hvis man vil deltage i Paraplyens juleaften, skal man tilmelde sig senest fredag den 13. december. Prisen er 100 kr. for det hele.

- Men skulle det knibe med finanserne, så kom ind og snak med Britta eller mig, så finder vi en løsning, siger Paraplyens leder Anette Hougaard - for dårlig økonomi skal ikke være en hindring for at få en god juleaften. I Paraplyen er der plads til alle.

Anette Hougaard fortæller iøvrigt, at mange mennesker kigger ind i Paraplyen, fordi de gerne vil være med til at give brugerne en god jul.

Der er således blevet afleveret gran til dekorationer og et flot juletræ, ligesom flere har lagt en pengeseddel med ønsket om en god jul for Paraplyens brugere, og det er noget der varmer Anettes hjerte.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.