Faxe Foto Klub stiller skarpt på Østsjællands Museum

Tirsdag 3. december 2019 kl. 08:02

Faxe Foto Klub stiller skarpt på Østsjællands Museum
Egon Johansen har taget dette flotte billede

Med Brutalisme i søgeren, er en udstilling af billeder taget af medlemmer af Faxe Foto Klub.

Østsjællands Museum åbnede tidligere på året særudstillingen Liv, Landskab & Brutalisme i den nye museumsbygning på Rådhusvej 2 i Faxe.

En del af særudstillingen, og museets største „genstand”, er selve bygningen. Den ligger i landskabet som store byggeklodser, og er opført i den arkitektoniske stil Brutalisme.

- Bygningen er historisk set interessant, da den repræsenterer en tidsperiode med store omvæltninger i lokalsamfundene. Selvom den umiddelbart fremstår meget kubisk og rå, så har den mange forskellige vinkler og dem ville vi gerne vise gennem en fotografs øje, fortæller Berit Stage, museumsinspektør på Østsjællands Museum.

- Vi valgte at udfordre Faxe Foto Klub til at tage billeder af både udstillingen og selve bygningen på Rådhusvej i Faxe. Fotoentusiasterne i klubben tog imod invitationen, og gik energisk til udfordringen, slutter Berit Stage.

Museet har sammen med Faxe Foto Klub lavet en lille fotoudstilling med de udendørs fotografier i en del af museumsudstillingen på Rådhusvej. Udstillingen kan ses hver weekend frem til 29. december 2020.

Se kalklandet.dk for yderligere informationer.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.